Post

ArtikkelitUudistuksia yrittäjän työterveyshuoltoon

15.11.2017Annariitta Kottonen

Kaikki työterveyshuollon palveluntuottajat voivat 1.1.2018 alkaen hakea yrittäjien puolesta työterveyshuollon korvaukset, kun suorakorvauskäytäntö laajenee yksityisen terveydenhuollon työterveyshuoltopalveluihin.

Tällöin yrittäjän ei tarvitse hakea työterveyshuollon korvausta jälkikäteen Kelasta, vaan korvaus voidaan vähentää suoraan laskusta. Korvaus maksetaan yrittäjän suostumuksella suoraan yksityiselle palveluntuottajalle, jonka kanssa yrittäjä on tehnyt työterveyshuoltosopimuksen. Yksityisellä palveluntuottajalla pitää tällöin olla tilityssopimus Kelan kanssa.

Kunnan terveyskeskukselta työterveyshuoltonsa hankkinut yrittäjä saa suorakorvauksen jatkossa kuten tähänkin asti.

Jos kunta on järjestänyt työterveyshuoltopalvelut alueensa yrittäjille ostamalla ne yksityiseltä työterveyshuollon palveluntuottajalta, voi palveluntuottaja vuoden alusta lukien käyttää tilitysmenettelyä myös näissä tilanteissa. Yrittäjä tekee tällöin työterveyshuoltosopimuksen suoraan yksityisen palveluntuottajan kanssa. Edellytyksenä on yksityisen palveluntuottajan ja Kelan välinen tilityssopimus.

Kela solmii syksyn kuluessa uusia tilityssopimuksia yksityisten terveydenhuollon palveluntuottajien kanssa. Yrittäjät voivat tiedustella suorakorvauksen mahdollisuutta yksityisiltä lääkärikeskuksilta ensi vuoden alusta. Lääkärikeskukset saattavat myös markkinoida työterveyshuollon suorakorvausta yrittäjille.

Muutoksen tavoitteena on saada yrittäjiä kattavammin työterveyshuollon palvelujen piiriin ja sitä kautta lisätä yrittäjien työkykyä ja -hyvinvointia. 

Lisätietoja yrittäjien työterveyshuollosta: http://www.kela.fi/tyoterveyshuolto-yrittaja

Lue myös
Etsitkö näitä?