Post

ArtikkelitNitriilikäsineistä puutetta

11.6.2021Outi Hautamäki
istock-suojahanska_kateen
(Kuva: iStockphoto)

Koronapandemia on heikentänyt nitriilikäsineiden saatavuutta. Kun suojaustarvikkeiden tarve kasvoi räjähdysmäisesti, ei nitriilikäsineiden valmistuskapasiteettia pystytty lisäämään samaan tahtiin kuin maskituotantoa ympäri maailman.

– Nitriilikäsinetehtaat vaativat isoja investointeja ja noin 1–1,5 vuoden pystyttämisajan, kertoo myyntipäällikkö Lauri Untamo Plandentista.

Lisäksi tehdastyöläisten koronatartunnat aiheuttivat lähinnä Aasiassa sijaitsevien käsinetehtaiden sulkuja.
Plandentissa nitriilikäsineiden myyntimääriä on korona-aikana rajoitettu ja esimerkiksi siivoukseen ja välinehuoltoon on tarjottu lateksi-, vinyyli- ja vitriilikäsineitä.

– Olemme löytäneet uusia toimittajia ja brändejä, joilla on pyritty korvaamaan tutut käsinemerkit. Suosituimmissa koissa on kuitenkin ollut puutteita, mutta kesän aikana tilanne alkaa parantua, ja saamme myös isompia määriä tuttua Orbis Prestige -käsinettä.

Saatavuusongelmat ja suuri kysyntä ovat myös nostaneet hintoja.

– Nopeaa halpenemista ei ole tiedossa, mutta tuottajilta tilaamamme ensi tammi-helmikuun käsine-erät ovat jo vähän edullisempia, Untamo toteaa.
Hammasvälineellä nitriilikäsinevarastoa riittää toistaiseksi.

– Myymme ainoastaan suun terveydenhuollon asiakkaillemme sekä verkkokaupassa että asiakaspalvelun kautta, mutta pidämme oikeuden rajoittaa kertaostomääriä, Hammasvälineen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anne Purho toteaa.

Lue myös
Etsitkö näitä?