Post

Maininnan paikkaUlla Harjunmaa aloitti THL:n asiantuntijahammaslääkärinä

11.3.2020Annika Nissinen
ulla_harjunmaa_thl
Kuva: THL

TtT, EHL Ulla Harjunmaa aloitti uudessa asiantuntijahammaslääkärin tehtävässä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) maaliskuun alussa. Uuden vakituisen tehtävän myötä THL lisää suunterveyden asiantuntemusta organisaatiossaan.

– Alamme asiantuntemuksen tarve on tiedostettu siellä pitkään. Uuden viran myötä on mahdollista ottaa kokonaisvastuu suun terveydenhuollon asioista kiinteänä osana THL:n laajaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakenttää, toteaa Harjunmaa.

THL tuottaa tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista rakenteellisten uudistusten tueksi ja pyrkii edistämään väestön terveyttä. Asiantuntijahammaslääkäri on suun terveydenhuollon johtava asiantuntija, jonka tehtäviin kuuluu kansalliset koordinointi- ja asiantuntijatehtävät liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän kehittämiseen, lainsäädännön valmisteluun ja toimeenpanon tukeen.  

– Näiden tehtävien lisäksi tavoitteeni on toimia suunterveyden puolestapuhujana, ja saada suunterveys mukaan ”kaikkeen missä sen kuuluukin olla”. Toiveenani on myös kehittää suuterveydenhuollon kansainvälistä yhteistyötä ja osallistua monipuolisesti tutkimustyöhön, miettii Harjunmaa.
 
Ennen siirtymistään THL:een Harjunmaa on työskennellyt Tampereen kaupungilla apulaisylihammaslääkärinä ja tätä ennen yhdeksän vuotta Tampereen yliopistossa Lasten terveyden tutkimuskeskuksessa opetus- ja tutkimustehtävissä. Lisäksi hän on tehnyt kliinistä työtä 1990-luvun loppupuoliskon kuntasektorilla ja 2006–2018 yksityissektorilla. Harjunmaalla on myös kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyys ja kansainvälistä työkokemusta: 2000-luvun alkupuolen hän työskenteli Nepalissa sairaalahammaslääkärinä sekä terveydenhuollon kehitystyössä, ja tutkimusaineiston väitöskirjaansa hän keräsi Malawissa Afrikassa. Hän on toiminut myös aktiivisesti terveysalan eri järjestöissä.

– Asiantuntijahammaslääkärin tehtävässä minua innostaa mahdollisuus työskennellä arvostetussa moniammatillisessa organisaatiossa, jossa voin toimia kansallisesti merkittävässä roolissa suunterveyden ja suun terveydenhuollon järjestelmien edistämiseksi, kertoo Harjunmaa.

Lue myös
Etsitkö näitä?