Ihmiset

Maininnan paikkaVapaudenkaipuu vie Annariitta Kottosen lomapäiville

21.12.2020Heli Mikkola
annariittakottonen_web
Vapaudenkaipuu voitti, mutta jotain Annariitta Kottonen tunnustaa jäävänsä kaipaamaan. – Kaikkia työkavereita sekä toimituksen tekemisen meininkiä ja...

Hammaslääkärilehden pitkäaikainen päätoimittaja Annariitta Kottonen jättäytyy pois Hammaslääkäriliiton vahvuudesta vuoden vaihtuessa. Ylikuormituksesta kärsinyt Kottonen siirtyi helmikuussa 2020 omasta aloitteestaan sivuun päätoimittajan pestistä ja jatkoi liiton palveluksessa muissa asiantuntijatehtävissä. Kottosen viimeinen työpäivä on 10.12.2020.
– Tarkkoja tulevaisuudensuunnitelmia ei ole, mutta aika ei jatkossakaan tule käymään pitkäksi, vaikka vapaalle jättäydynkin, Kottonen toteaa.
Kottonen tuli Hammaslääkäriliittoon maaliskuussa 1991 toimistohammaslääkäriksi. Tällöin tehtäviin kuului myös lehden toimittaminen. Päätoimittajaksi Kottonen nimitettiin vuonna 2010. Lähes 30-vuotisen uran varrelle Hammaslääkäriliitossa on ehtinyt mahtua paljon. Päätoimittajuutta edeltänyt iso muutos oli lehden toimitusprosessin ja rakenteen uudistaminen vuonna 2008.
– Päätoimittajakaudellanikin ehti tietysti tapahtua paljon, muun muassa verkkolehden perustaminen. Mieleenpainuvin on kuitenkin ollut Hammaslääkäriliiton tekemän jäsenkyselyn palaute, kuinka luettu ja lukijoilleen tärkeä Hammaslääkärilehti on. Siitä olen iloinen ja kiitollinen.
Päätoimittajuuden kiinnostavimmiksi puoliksi Annariitta Kottonen nimeää kaksi seikkaa:
– Toki ylipäätään se, että on saanut ajan hermolla seurata suun terveydenhuollon ja hammaslääketieteen asioita ja olla taustalla vaikuttamassakin. Lisäksi erilaisten ihmisten tapaaminen – esimerkiksi Oma paikka -haastatteluissa on saanut tavata aivan huikeita tyyppejä.
Painotuotteet eivät jatkossakaan kenties jää kauas. Uutta elämänvaihetta pohjustaa edelleen SM-tasolla suunnistuksessa kilpailevan Kottosen toimittama ja taittama vielä uunituore suunnistusseura Kalevan Rastin historiikki Hornankuusesta maailman huipulle. Suunnistus on tunnetusti aivotyötä – löytyisikö tältä saralta vinkkiä lehden tekemistä jatkaville?
– Suunnistuksen perusajatusmalli toimii monessa: suunnittele, ennakoi, havainnoi ja varmista.

Lue myös
Etsitkö näitä?