Post

Maininnan paikkaSuu- ja leuka­sairauksien tutkimukselle tunnustusta

11.6.2021Heli Mikkola

Helsingin yliopiston Suu- ja leukasairauksien osasto on alansa 30 parhaan joukossa kansainvälisiä yliopistoja vertailevan Sanghain listan oppiaineiden vertailussa jo kolmatta vuotta. Vuoden 2021 tuloksissa osasto sijoittui 27. sijalle, kun sija edellisvuonna oli 24. Yliopisto sijoittui maailmanlaajuisessa rankingissa sijalle 74.

Turun hammaslääketiede sijoittui toukokuun lopussa julkaistussa listauksessa 48:nneksi. Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen hammaslääketieteet on molemmat listattu joukkoon, jossa ovat tasapistein sijoilla 101–150 olevat vertailussa olleet tutkimusyksiköt.

Pohjoismaisittain Helsingin Suu- ja leukasairauksien sijoitus oli toiseksi paras, ja Euroopan laajuisesti laitos sai kahdeksannen sijan.

– Kiitos menestyksestä kuuluu sinnikkäille ja innovatiivisille suu- ja leukasairauksien tutkijoille. Korona-ajalla on ollut monenlaista vaikutusta myös tutkimustyöhön niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. On oikein ansiokasta, että sijoitus on pysynyt tällä tasolla, toteaa suu- ja leukakirurgian dosentti Johanna Snäll Suu- ja leukasairauksien osastolta.

Sanghain Jiao Tong -yliopiston tuottama yliopistovertailu, ranking, on yksi kolmesta tunnetuimmasta yliopistojen vertailusta. Vertailussa oli mukana 4 000 yliopistoa, joista 1 800 sai sijoituksen.

Lue myös
Etsitkö näitä?