Post

ArtikkelitToimintakertomuksen jättämisen aika on helmikuussa

27.1.2021Anu Tilander

LKaikkien yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajien ja itsenäisten ammatinharjoittajien on annettava toimintakertomuksensa aluehallintovirastolle (AVI) vuosittain. Palautus tehdään sähköisesti asiointipalvelu Valverissa. Vuoden 2020 toimintakertomukset on annettava 28.2. mennessä.

– Toimintakertomuksen antavat sekä palveluntuottajat että itsenäiset ammatinharjoittajat. Tämä toimintatapa on ollut voimassa jo useamman vuoden, kertoo asiantuntijahammaslääkäri Anna Chainier Hammaslääkäriliitosta.

Palveluntuottajat voivat hänen mukaansa ilmoittaa myös tiloissaan toimivien itsenäisten ammatinharjoittajien tiedot, mutta silloinkin itsenäinen ammatinharjoittaja antaa oman toimintakertomuksensa perustietojen osalta. Kaikki siis täyttävät kertomuksen Valverissa tai ainakin tarkastavat omat tietonsa.

Toimintakertomuksessa on ilmoitettava tiedot esimerkiksi perustoimipaikasta ja henkilökunnasta sekä potilas- ja käyntimääristä.

– On hyvä huomata, että toimintakertomus ei korvaa lakisääteistä luvan muutoksen hakemista eikä lakisääteisten ilmoitusten tekemistä, Chainier muistuttaa.

Aluehallintovirasto on lähettänyt vuoden 2020 toimintakertomuksen täyttöohjeet kaikille terveydenhuollon palveluntuottajille ja ammatinharjoittajille. Sähköiset toimintakertomukset palautetaan Valverin sivuilla, josta myös löytyy ohjeita: https://www.valveri.fi:443.

Lue myös
Etsitkö näitä?