Post

ArtikkelitTerveyskeskusten hammaslääkärivaje jatkoi laskuaan

29.12.2016Jaakko Koivumäki
tyovoimaselvitys_2016

Työvoimaselvityksen mukaan lokakuussa terveyskeskushammaslääkärin vakansseista 5,8 % oli kokonaan täyttämättä ja 3,0 % hoidettiin käyttämällä vuokratyövoimaa. Vuotta aiemmin luvut olivat 6,2 % ja 4,4 % , joten sekä vaje että vuokratyövoiman käyttö jatkoivat vähenemistä. Vaje oli kyselyhetkellä suurinta Etelä-Karjalan (19,6 %) ja Vaasan (18,2 %) sairaanhoitopiirien alueella. Kunnallisten terveyskeskushammaslääkärien vakanssimäärä, josta edellä mainitut prosentit lasketaan, oli kyselyhetkellä yhteensä 2 034 eli 5,8 % vaje tarkoittaa 118 vakanssia.

Yksityisen sektorin laskennallinen vapaa kapasiteetti vastaavasti jatkoi kasvuaan. Vakansseiksi muutettuna vapaata kapasiteettia oli loka–marraskuussa 223 terveyskeskushammaslääkärin työpanosta vastaava määrä. Vuotta aiemmin vapaa kapasiteetti oli 197.

Työvoimaselvitys on STM:n, KT:n, THL:n ja Hammaslääkäriliiton yhteistyötutkimus. Työvoimaselvitys sisältää kolme osaa: terveyskeskuksiin suunnatun kyselyn, kokonaisulkoistuksista vastaaviin yrityksiin suunnatun kyselyn ja kyselyn yksityishammaslääkäreille. Tulokset valmistuvat kokonaisuudessaan joulukuun aikana ja ne julkaistaan Hammaslääkäriliiton kotisivuilla osoitteessa: www.hammaslaakariliitto.fi/fi/liiton-toiminta/tutkimukset-ja-tilastot/tutkimukset/tyovoimaselvitykset.

Lue myös
Etsitkö näitä?