Post

Sote-uudistusSoten aloitus lykkääntyy vuodella

27.6.2018Anu Tilander
suujasote_web

Sote- ja maakuntauudistuksen aloitus on siirtymässä vuodella eteenpäin.  Sote-palvelut voivat siirtyä kunnilta uusille maakunnille vasta vuoden 2021 alussa, eikä 2020 kuten hallitus aiemmin suunnitteli.

Aikataulumuutoksesta kertoi pääministeri Juha Sipilä 26.6. Aiemmin samana päivänä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta oli ilmoittanut jatkavansa sote-uudistuksen käsittelyä vielä ensi viikolla sekä elo- ja syyskuussa ennen eduskunnan syysistuntokauden alkua. Kaikki kolme hallituspuoluetta päättivät ryhmäkokouksissaan antaa tukensa muuttuneelle aikataululle.

Uusi aikataulu siirtää näillä näkymin myös valinnanvapauden voimaantuloa. Suoran valinnan sote-keskusten aloitusta on jo kertaalleen siirretty vuoteen 2022, josta aloitus saattaisi siirtyä vielä vuodella eteenpäin.

Suun terveydenhuollossa valinnanvapauden oli viimeisimmän lakiesityksen mukaan määrä tulla voimaan samaan aikaan muun terveydenhuollon kanssa 1.1.2022. Nyt kaavailtu muutos luultavasti siirtäisi valinnanvapauden käynnistymistä myös suun terveydenhuollossa.

Lue myös
Etsitkö näitä?