Post

ArtikkelitSeuraava potilas -artikkeli sinun jaostoltasi?

22.1.2021Laura Kimari

Hammaslääkärilehdessä 1/21 julkaistiin Seuraava potilas -tapaus, jossa kuvattiin nuuskaajan likenoidi reaktio. Tapauksen kirjoittajat olivat laatineet tekstin Apollonian Suupatologian ja suulääketieteen jaoston edustajina, ja artikkelin avulla jaosto haluaa haastaa muutkin Apollonian jaostot kirjoittamaan potilastapauksia lehteen.

Potilastapaukset ovat sekä Hammaslääkäriliiton että Apollonian tekemien kyselyjen perusteella lehden luetuimpien sisältöjen joukossa.

Hammaslääkärilehden päätoimittaja Heli Mikkola kannustaa Apollonian jaostoja vastaamaan haasteeseen.

– Seuraava potilas -palstan kantava ajatus on yhdistää tiedettä ja käytäntöä kliinikon hyödyksi. Juuri tällaista käytännön työtä tukevaa sisältöä toivon lehteen, toteaa Mikkola.

– Jaostoihin on tiivistynyt hammaslääketieteen eri alojen asiantuntemus. Uskon, että potilastapausten tuottama yhteistyö palvelee tutkijaa sekä kliinikkoa ja tuo tutkimusta lähemmäs arkea.

Mikkola ja lehden tieteellinen päätoimittaja Mataleena Parikka kehittävät lehteä muun muassa teemoittelemalla joidenkin numeroiden sisältöjä. Teemanumeroita varten toimitus joskus myös pyytää Seuraava potilas -palstalle kirjoituksia. Potilastapauksia, joihin on liitetty kirjallisuuskatsaus, julkaistaan entiseen tapaan vertaisarvioituina tiedeartikkeleina.

Kiinnostuiko jaostosi? Tutustu kirjoitusohjeeseen lehden verkkosivun alareunassa ja ole yhteydessä päätoimittajaan.

Lue myös
Etsitkö näitä?