Post

ArtikkelitParas syventävä työ käsitteli suun levyepiteelidysplasiaa

30.3.2020Laura Kimari
kristina_jakobsson
Retkeily on Kristina Jakobssonille rakas harrastus. Tässä retkeillään Hammastunturin erämaa-alueella. (Kuva: Oskari Hokkanen)

Palkinto parhaasta Hammaslääkärilehdessä vuonna 2019 julkaistusta syventäviin opintoihin liittyvästä kirjoituksesta myönnettiin HLL Kristina Jakobssonille lehdessä 7/2019 ilmestyneestä artikkelista Suun levyepiteeli-dysplasian seuranta. Artikkelin toinen kirjoittaja on työn ohjaaja, dos., EHL Jaana Rautava.

Palkintoa ei päästy jakamaan Apollonia Symposiumissa, mutta parhaillaan kotona pienen vauvan kanssa oleva Jakobsson ilahtui siitä silti.

– Suun limakalvomuutokset ovat tärkeä aihe, ja tartuimme siihen, koska muutosten seurannasta ei artikkelin kirjoittamisen aikaan ollut olemassa yhtenäistä linjaa, Jakobsson kertoo.

Nykyään limakalvomuutosten seurannasta on suositukset, sillä ne lisättiin keväällä 2019 päivitettyyn suusyövän Käypä hoito -suositukseen.

Jakobsson kiittää Jaana Rautavaa paitsi hyvästä aiheesta, myös erinomaisesta ohjaustyöstä.

– Kehotan kaikkia kollegoita tutkimaan suun limakalvot huolella ja ottamaan epäilyttävistä muutoksista valokuvia siten, että kuvassa on mittari mukana.

Vuonna 2017 hammaslääkäriksi valmistunut Jakobsson on ehtinyt työskennellä hammaslääkärinä jo sekä Länsi- että Pohjois-Suomessa. Äitiysloman jälkeen kliininen työ jatkuu Nokialla.

– Toistaiseksi ajatus on tehdä kliinistä työtä ja katsoa, mihin se vie. Suupatologia ja limakalvomuutokset kyllä kiinnostavat edelleen.

Vuoden parhaan Hammaslääkärilehdessä julkaistun syventäviin opintoihin liittyvän kirjoituksen palkinnon jakaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Palkintosumma on 500 euroa. Parhaan erikoistumisopintoihin liittyvän kirjoituksen palkintoa ei tällä kertaa jaettu.

Lue myös
Etsitkö näitä?