Uutiset

OpiskelijatKandeilla hyvä kesätyötilanne

28.5.2021Juha Korhonen

Hammaslääketieteen neljännen vuosikurssin kandeista 79 % pääsee tekemään kesällä hammaslääkärin töitä. Valmistuvasta eli viidennestä vuosikurssista
syventävän käytännön harjoittelun paikan on saanut itselleen 83 prosenttia, ja lisäksi 9 prosenttia on menossa kesä­kandi­ksi.

– Tämä oli positiivinen tulos. Ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, että kunnat voivat työllistää kuten ennenkin, Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijain Liiton puheenjohtaja Juuso Arkkila kertoo.

Tiedot käyvät ilmi Hammaslääkäriliiton ja SHOLin yhteistyönä tekemästä kyselystä, jossa selvitettiin hammaslääketieteen opiskelijoiden hyvinvointia ja uranäkymiä. Kysely lähetettiin 978:lle opiskelijalle, joista vastasi 33 %.

Esimerkiksi vuonna 2019 neloskurssin kandeista 85 prosenttia oli päässyt työskentelemään kesän hammaslääkärin tehtävissä.
Koska tämän vuoden kysely tehtiin huhti-toukokuun vaihteessa, osalle opiskelijoista on saattanut järjestyä työpaikka vielä ennen kesää.
Itä-Suomen yliopistosta neloskurssin opiskelijoista 47 % menee kesätöihin yksityiselle sektorille, muista yliopistosta pääosin terveys­keskuk-
siin.

Arkkila kiittelee yliopistoja siitä, että pandemia-ajasta huolimatta opinnot ovat edistyneet hyvin.

– Jotain opiskelijoiden kuormituksesta saattaa kuitenkin kertoa, että 12 prosenttia kyselyyn vastanneista opiskelijoista ei halua lainkaan kesätöihin.

Kyselyssä selvitettiin myös opiskelijoiden hyvinvointia, jonka tuloksista saadaan tietoja syksyllä. Vertailuaineistoa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja urasuunnitelmista on olemassa jo kymmenen vuoden ajalta.

Lue myös
Etsitkö näitä?