Post

ArtikkelitHammaslääkäri STM:n korona-avuksi

24.4.2020Anu Tilander

HLT, EHL Nora Hiivala on nimitetty erityisasiantuntijaksi sosiaali- ja terveysministeriöön 8.4.2020 alkaen. Uusi tehtävä vastaa koronavirusepidemian aiheuttamaan lisätyöhön, koska epidemia on tuonut paljon muutoksia myös suun terveydenhuollon kenttään. Määräaikainen tehtävä jatkuu 7. kesäkuuta asti.

– Tehtäviini kuuluu esimerkiksi suun terveydenhuollon toimijoiden yhteistyökokouksiin osallistuminen, kansainvälisen tilannetiedon tuottaminen sekä lausunto- ja kommenttipyyntöjen vastausten valmistelu tiiviissä yhteistyössä STM:n lääkintöneuvos Merja Aueron sekä muiden suun terveydenhuollon viranomaisten ja asiantuntijoiden, etenkin THL:n asiantuntijahammaslääkärin Ulla Harjunmaan kanssa, Hiivala kertoo.

STM:n erityisasiantuntijan työhön kuuluu myös alueellisten kokousten koollekutsuminen.

– Koronavirusepidemian aikana erityisesti monet yksityishammaslääkärit ovat toivoneet tiiviimpää yhteistyötä ja parempaa tiedonkulkua alueellisesti.  

Uusi työ kiinnosti Hiivalaa, koska siinä on mahdollisuus tuoda esille suunterveyden merkitystä ihmisen kokonaisterveydelle ja hyvinvoinnille.

– Tässä voin myös pitää esillä ammattilaistemme osaamista osana sote-palveluiden kokonaisuutta. Pidän tärkeänä siilojen ulkopuolelle näkemistä eli yhteistyötä yli ammattirajojen ja potilaan/asiakkaan palvelupolkujen yhteensovittamista.

Suun terveydenhuollon laadun sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittäminen ovat hänelle myös tärkeitä.

– Näiden asioiden parissa olen viime vuosina työskennellyt. Tässä työyhteisössä uskon voivani vaikuttaa niiden kehittämiseen. Lisäksi pidän tärkeänä suun terveydenhuollon eri toimijoiden yhteistyön lisäämistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.  

STM:n palvelukseen Hiivala siirtyi Helsingin kaupungin johtavan ylihammaslääkärin tehtävästä, josta hän on työvapaalla. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa ylihammaslääkärinä Helsingin kaupungin yliopistohammasklinikalla, ostopalveluista vastaavana hammaslääkärinä ja terveyskeskushammaslääkärinä Helsingin kaupungilla.

Hiivala on erikoistunut terveydenhuoltoon. Hammaslääketieteen tohtoriksi hän on väitellyt aiheesta potilasturvallisuus suun terveydenhuollossa.

Anu Tilander

 

 

Lue myös
Etsitkö näitä?