Uutiset

EdunvalvontaJUKO ja JAU: Palkkaneuvottelut käynnistettävä viipymättä

9.2.2023Heli Mikkola

Julkisen sektorin neuvottelujärjestöt JUKO ja JAU edellyttävät kuntien ja hyvinvointialueiden palkkaneuvottelujen käynnistämistä viipymättä. Palkankorotukset on maksettava sovitusti verrokkialojen mukaan, järjestöt toteavat.

Järjestöt muistuttavat, että Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa vuosi sitten kesäkuussa sovittu palkkaratkaisu sitoo tulevat korotukset teollisuuden korotuksiin. Jos teknologiateollisuudessa, kemianteollisuudessa ja kuljetusalalla saadaan suuremmat palkankorotukset, keskimääräinen erotus huomioidaan kaikissa kunta- ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksissa.

Jos verrokkialojen sopimusratkaisujen kustannusvaikutukset ylittävät tälle ja ensi vuodelle jo sovitut 1,9 prosentin korotukset, lisätään ylimenevästä osuudesta yleiskorotuksiin 70 prosenttia ja 30 prosenttia sovitaan paikallisesti.

– Teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa on sunnuntaina hyväksytty uudet työehtosopimukset, joten neuvottelujen aloittaminen kunta- ja hyvinvointialueiden palkantarkistuksista on ajankohtaista ja se on tehtävä viipymättä, neuvottelujärjestöt toteavat.

 

Lue myös
Etsitkö näitä?