Uutiset

EdunvalvontaHyvinvointialueiden palkkaneuvottelut jatkuvat

28.2.2023Heli Mikkola

Neuvottelut kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajien tämän ja ensi vuoden sopimuskorotuksista jatkuvat. Edellisen kerran osapuolet tapasivat maanantaina, kertoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO tiedotteessaan tiistaina.

– Tavoitteemme on verrokkialojen kytköksen toteutuminen sovitun mukaisesti, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto painottaa.

Murto korostaa, että JUKOlla on vahva tahtotila päästä sopimusratkaisuun.

 

Neuvottelujen tausta

JUKO ja Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sopivat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa vuosi sitten kesäkuussa palkkaratkaisun, joka sitoo kunta- ja hyvinvointialojen vuosien 2023 ja 2024 sopimuskorotukset kolmen verrokkialan korotuksiin.

Jos teknologiateollisuudessa, kemianteollisuudessa ja kuljetusalalla saadaan suuremmat palkankorotukset, keskimääräinen erotus huomioidaan kaikissa kunta- ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksissa.

Jos verrokkialojen sopimusratkaisujen kustannusvaikutukset ylittävät tälle ja ensi vuodelle jo sovitut 1,9 prosentin korotukset, lisätään ylimenevästä osuudesta yleiskorotuksiin 70 prosenttia ja 30 prosenttia sovitaan paikallisesti, tiedotteessa todetaan.

Lue myös
Etsitkö näitä?