Uutiset

EduskuntavaalitHammaslääkärit eivät yltäneet eduskuntaan

3.4.2023Heli Mikkola

Kuudesta eduskuntavaaleissa ehdolla olleesta hammaslääkäristä parhaiten menestyi Liike nyt -puolueen listalla ehdolla ollut erikoislääkäri ja hammaslääkäri Panu Peitsaro. Äänimäärä ei kuitenkaan riittänyt eduskuntapaikkaan.

Vaalipiirissään Kaakkois-Suomessa Peitsaro sai Liike Nytin ehdokkaista eniten ääniä, 3 891. Kotikunnassaan Savonlinnassa hän sai 18,2 prosenttia äänistä. Puolueen muiden ehdokkaiden kannatus jäi kuitenkin vähäiseksi eikä avittanut Peitsaroa eduskuntapaikkaan.

Peitsaro oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, joihin verrattuna hän kasvatti äänimääräänsä yli 1 300 äänellä. Vuoden 2022 aluevaaleissa Peitsaro sai Etelä-Savon hyvinvointialueen selvästi suurimman äänimäärän ja tuli näin valituksi aluevaltuustoon.

Hammaslääkäriehdokkaista toiseksi eniten ääniä, 1 254, keräsi Hämeen vaalipiirissä ehdolla ollut kokoomuksen Maija Kontturi. Peitsaron tavoin myös Kontturi on aluevaltuutettu.

Uudenmaan vaalipiirissä ehdolla ollut Timo Kallio (kok.) sai 787 ääntä, Vaasan vaalipiirin Carita Mäki (kd.) 515, Pirkanmaan Matias Lösönen (kesk.) 381 ja Oulun vaalipiirin Pekka Sinervo (r.) 146.

Pienin henkilökohtainen edustajapaikan avannut äänimäärä oli näissä vaaleissa 2 759 ääntä. Tiedot perustuvat oikeusministeriön vaalisivujen ja Ylen tulospalvelun tietoihin.

 

Ehdokkaiden haastattelut kiinnostivat

Hammaslääkäriehdokkaiden haastattelu Hammaslääkärilehdessä 4/2023 on ollut verkon luetuin sisältö edellisten viikkojen ajan. Juttuun pääset tästä: https://hammaslaakarilehti.fi/eduskuntavaalien-hammaslaakariehdokkaat-esittaytyvat/

Lue myös
Etsitkö näitä?