Post

TutkimusArkkiatrin lahjarahasto kartutti ison summan nuorille tutkijoille

12.10.2021Anu Tilander
risto_pelkonen_hammaslaakaripaivat_2015
Arkkiatri Risto Pelkonen Hammaslääkäripäivillä 2015. (Kuva: Ismo Henttonen)

Lääkärijärjestöt onnittelivat 90-vuotta elokuussa täyttänyttä arkkiatri Risto Pelkosta perustamalla Suomen Lääketieteen Säätiön alaisuuteen lahjarahaston, jonka tuotto käytetään säätiön sääntöjen mukaisesti suomalaisen lääketieteellisen tutkimustyön ja koulutuksen tukemiseen, ensisijaisesti nuorten tutkijoiden kliiniseen lääketieteelliseen ja hammaslääketieteelliseen tutkimukseen.

Lahjakeräys on tuottanut merkittävän lahjoituspotin lääketieteen ja hammaslääketieteen tutkimukseen. Uudella lahjarahastolla tuetaan erityisesti nuoria tutkijoita. Yhteensä lahjoituksia on kertynyt yli 280 000 euroa.

 
Hammaslääkäriliitto mukana tukijoukoissa

Hammaslääkäriliitto on mukana tukemassa tutkimusta ja liitto kiitti arkkiatri Risto Pelkosen mittavaa elämäntyötä omalla lahjoituksellaan sekä kannusti mukaan myös kaikkia hammaslääkäreitä ja alan toimijoita.               

– Lääkärikunnan vanhimpana arkkiatri edustaa koko lääkäri- ja hammaslääkärikuntaa. Tulevaisuuden haasteiden ratkaisemisessa tutkitun ja luotettavan tiedon tarve sekä uuden tutkimuksen merkitys korostuvat entisestään, sanoo liiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Lisätietoa arkkiatrin lahjarahastosta Suomen Lääketieteen Säätiön sivuilta: https://laaketieteensaatio.fi/lahjoitukset/kertalahjoitukset/arkkiatri-risto-pelkosen-lahjarahasto/

Lue myös
Etsitkö näitä?