Uutiset

HyvinvointialueetUusi johtoporras, reseptiohjelma ja muita muutoksia

30.12.2022Maria Nummela
teresa pelkonen_web
– Ihmisistä itsestään on paljon kiinni, miten he suhtautuvat uudistuksiin. Osa meistä on aina varautuneita ja negatiivisia, osa näkee uudistuksessa enemmän mahdollisuuksia, ajattelee Teresa Pelkonen. (Kuva: Emil Bobyrev)

Nokian kaupungin Kauppakadun ja Koskenmäen hammashoitolat ovat tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien osa Pirkanmaan hyvinvointialuetta.

– Organisaatiorakenteen kannalta aika merkittävät muutokset meillä on käsillä, kertoi Nokian kaupungin vastaava hammaslääkäri Teresa Pelkonen marraskuun lopussa.

Hammashoidon johtamisjärjestelmään Pirkanmaalla tuli perustason palveluihin ylihammaslääkärin lisäksi lähijohtamisalueille omat apulaisylihammaslääkärit. Alueita on kolme, läntinen, pohjoinen ja eteläinen.

Teresa Pelkonen siirtyi uudistuksessa läntisen lähijohtamisalueen apulaisylihammaslääkäriksi. Tämän myötä Nokialla muista hammaslääkäreistä nousee uusia kasvoja lähiesimiestehtäviin.

Pirkanmaan alueella on rekrytoitu uusia osaajia sekä vastaavien että terveyskeskushammaslääkärien toimiin. Vastaavien hammaslääkärien valinnat tehtiin pääosin jo viime vuonna.

– Tämä tietää toki suorittavalle tasolle hetkellisesti resurssivajetta, jos rivihammaslääkäri on siirtynyt vastaavaksi hammaslääkäriksi. Muutokset tapahtuvat nyt niin lyhyellä aikavälillä.

Tavoitteena huomaamaton muutos

Käytännön työssä hallinnon muutos ei Pirkanmaalla juurikaan näy. Perustyö jatkuu, työnantaja vain vaihtuu.

Potilastietojärjestelmien osalta menee muutama vuosi, ennen kuin ohjelmistot on saatu yhtenäistettyä koko alueella.

– HR-järjestelmä kyllä vaihtuu. Tämä vaikuttaa työntekijöihin, etenkin lähiesihenkilöihin, muttei suoraan potilastyöhön. Myös kulunvalvonta yhtenäistyy alueella, Teresa Pelkonen kertoo.

Henkilöstö saa jatkaa Nokialla ja valtaosassa muitakin Pirkanmaan toimipaikkoja entisillä toimipisteillään samoissa tehtävissä.

– Toivottavasti vuoden vaihteessa juuri kukaan ei huomaa, että muutosta on muualla kuin hallinnollisesti. Tämä on tavoite, Pelkonen summaa.

Lue koko juttu Hammaslääkärilehdestä 1/2023.

Lue myös
Etsitkö näitä?