Uutiset

TyöpaikkaSuurten tavoitteiden vuosi

26.1.2024Outi Hautamäki
Samira El Manfi. (Kuva: Ahmed Algahawi)

Samira Elmanfi aloitti tutkimustyön Turun yliopiston parodontologian osastolla vuonna 2016. FINDOS-Turku-tohtoriohjelman väitöskirjatutkijana hän on toiminut vuodesta 2019 professori Ulvi Gürsoyn ja professori Eija Könösen ohjauksessa.

Viime syyskuussa Elmanfi voitti pohjoismaisen Scandinavian division (NOF) of International Association for Dental and Craniofacial Research (IADR) Hatton Award -kilpailun Rodoksella pidetyssä suun terveystieteiden CED-IADR/NOF-kongressissa.

Voittotutkimus “STING/TBK1/IRF3 in human gingival keratinocytes in relation to bacterial cyclic dinucleotides” tähtää sen selvittämiseen, miten bakteerien signaalimolekyylit (sykliset dinukleotidit) voivat ohjata immuunivastetta kehittämään vastaavia molekyylejä. Tutkimalla signaalimolekyylien vaikutuksia ienkudoksen solujen immuunivasteessa pyritään löytämään uusia menetelmiä suun infektioiden hoitoon.

– Odotan innolla, että pääsen esittämään tutkimusprojektini ja edustamaan NOFia maaliskuussa New Orleansissa Yhdysvalloissa järjestettävässä IADR-maailmankongressissa. Suunnitelmissa on myös väitellä tänä vuonna.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Aloitin uuden vuoden optimistisesti ja mietin tämän vuoden tavoitteitani väitöstä ja post doc -opintojen aloittamista.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Lasteni hymyt, aviomiehen tuki sekä yhteistyö ohjaajieni ja kollegojen kanssa antavat virtaa ja innostavat minua kehittymään ja saavuttamaan edistystä väitöstyössä.

Mitä oivalsit?
Jos joku toinen onnistuu jossain tehtävässä, voin myös onnistua oppimalla ja näkemällä vähän vaivaa.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Hammaslääketieteen laitoksella voi tehdä kaikki kriteerit täyttävää tutkimusta laboratoriovalmiuksien ja henkilökunnan tuella, mutta jatkotutkimuksiin tarvittaisiin lisärahoitusta.

Lehden toimitus on kääntänyt Samira Elmanfin vastaukset englannista suomeksi.

Samira Elmanfi

  • väitöskirjatutkija
  • valmistunut: 2005

Työpaikka

  • Turun yliopisto, parodontologian osasto
Lue myös
Etsitkö näitä?