Uutiset

HyvinvointialueetPirkanmaa keskeytti suun terveydenhuollon hankinnan

19.9.2023Heli Mikkola

Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha keskeyttää aikuispotilaiden suun terveydenhuollon hankinnan. Elokuussa tehty päätös hankkia aikuisten suun terveydenhuoltopalveluja kahdeksalta palveluntuottajalta peruuntuu näin heti alkuunsa. Alun perin sopimuskausi oli kolmivuotinen ja alkoi syyskuun alussa.

Hankinnan keskeyttämisestä päätettiin aluehallituksen kokouksessa maanantaina 18.9.

– Hankinta päätettiin keskeyttää ja kilpailuttaa uudelleen. Ratkaisuun vaikutti se, että kilpailutuksella ei saavutettu potilashoidon näkökulmasta optimaalista tulosta, sanoo hyvinvointialueen avopalvelulinjan johtaja Eeva Torppa-Saarinen.

Torppa-Saarinen kertoo, että uuden kilpailutuksen ajaksi on tehty päätös suorahankinnasta, joten suun terveydenhuollon palvelut on turvattu.

Hankinnan keskeyttämisen taustalla on oikaisuvaatimus, jonka yksi tuottaja teki hankintapäätöksestä. Oikaisuvaatimuksen mukaan tarjouspyyntö sisälsi ehtoja, jotka ovat syrjiviä, ja oli lisäksi vastoin suhteellisuusperiaatetta. Mainitut ehdot liittyivät kesälomakauden kapasiteettiin.

Hyvinvointialueen hankintayksikkö puolestaan totesi hankintapäätöksen tekemisen jälkeen, että tarjouspyynnössä esitetyt ehdot olivat palveluntuottajien kannalta osin ongelmallisia ja siten hankintayksikön kannalta epätarkoituksenmukaisia, eivätkä turvanneet riittävää kilpailua. Koska hankintamenettely päätettiin keskeyttää, myös oikaisuvaatimuksen tutkiminen raukesi.

Lue myös
Etsitkö näitä?