Uutiset

Kela-korvauksetPerustutkimuksen Kela-korvaus nousee 30 euroon

2.10.2023Heli Mikkola
vastaanotto21_toimenpiteet
Suun terveydenhuollossa Kela-korvauksen korotus kohdistuu hammaslääkärin tekemään perustutkimukseen.

Hallitus päätti budjettiriihessä Kela-korvausten nostamisesta hallitusohjelman mukaisesti. Ensi vuonna voimaan tulevilla korotuksilla pyritään purkamaan perusterveydenhuollon hoitojonoja.

Suun terveydenhuollossa korotus kohdistuu hammaslääkärin tekemään perustutkimukseen, josta maksettava Kela-korvaus nousee 15,50 eurosta 30 euroon.

Yleis- ja erikoislääkärin korvaustaksa nostetaan ensi vuonna 8 eurosta 30 euroon läsnävastaanottojen osalta ja 25 euroon etävastaanottojen osalta. Psykiatrien vastaanottojen korvaustaksoja nostetaan 30–40 euroon riippuen vastaanoton pituudesta.

Tiivistä vaikuttamistyötä syksyn ajan tehnyt Hammaslääkäriliitto on tyytyväinen suun terveydenhuollon saamaan korotukseen.

– Tämä on työvoitto, kuvailee toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Virtomaa toteaa, että lähtökohtana on ollut hankala taloustilanne, joten olemassa oli suuri ja todellinen riski sille, että suun tervey­denhuoltoon ei oltaisi saamassa mitään.

Taksojen korottamiseen varattiin ensi vuodeksi noin 98 miljoonaa euroa ja tulevaan uuteen Kela-korvausmalliin noin 134 miljoonaa euroa vuodessa vuosien 2025–2027 ajaksi. STM ryhtyy suunnittelemaan uutta mallia saman tien.

Lue myös
Etsitkö näitä?