Uutiset

TyöpaikkaOpetusta pohditaan digikerhossa

11.6.2021Outi Hautamäki
napankangas_ritva_oy_web
(Kuva: Marja-Liisa Laitala)

Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelmavastaava, protetiikan ja purentafysiologian EHL, dosentti Ritva Näpänkangas toimii yliopistotutkijana Oulun Suun terveyden tutkimusyksikössä. Hän oli yksi tämänkeväisten hammaslääketieteen pääsykokeiden valvojista Oulussa. Näpänkangas vastasi kysymyksiin 1.6.

Kerro yksityiskohta, joka jäi mieleesi työpäivästä.
Auringonpaiste sekä tutkimusyksikön henkilökunnan vapaamuotoinen digikerho! Opettajien kesken olemme jo parin vuoden ajan, eli ennen koronaakin, pitäneet kuukausittain digikerhoa, jossa yhdessä käsittelemme jotain opetukseen liittyvää asiaa. Tänään aiheena oli Moodlen sähköisten tenttien arviointi.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Tutkijan arjessa pieni kiperä paikka oli käsikirjoituksen kuvien muokkaus julkaisusarjaan lähettämistä varten. Tentin arviointi toi myös oman haasteensa päivään. Silti en haluaisi muuttaa työpäivässäni mitään – päivät ovat erilaisia hyvine puolineen ja haasteineen, mikä on myös työni rikkaus.

Miten korona-ajan pääsykokeet sujuivat?
Pääsykokeet järjestettiin 25.5. tarkoin turvallisuusjärjestelyin pienemmissä tiloissa. Hakijoita muistutettiin etukäteen turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskin käytöstä myös matkustettaessa koepaikalle. Lähikontakteja suositeltiin välttämään jo koetta edeltävät kaksi viikkoa. Saleihin jakautumista odotettiin ulkona, ja sisätiloihin siirryttiin valvotusti.
Lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen hakijoita ei tänä vuonna eroteltu, vaan kaikki yhtenä joukkona oli jaettu sukunimen perusteella saleihin. Tällä järjestelyllä vältyttiin ns. väärään saliin tulijoilta ja jokaiselle löytyi koepaikka.
Hammaslääketieteen aloituspaikkoja on Helsingissä 50, Kuopiossa 41, Oulussa 52 ja Turussa 41. Kevään yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 9.7. Todistusvalinnan osalta tulokset julkaistiin 21.5.

Ritva Näpänkangas

  • EHL (protetiikka ja purentafysiologia), dosentti
  • valmistunut: 1994

Työpaikka

  • Suun terveyden tutkimusyksikkö, Oulun yliopisto
  • Yksikössä työskentelee 39 henkilöä, joista 35 hammaslääkäreitä (osa osa-aikaisia)
Lue myös
Etsitkö näitä?