Post

OpiskelijatNeljäs vuoden opiskelija palkittiin

22.10.2021Annika Nissinen
terhi_virtanen
Vuoden opiskelija Terhi Virtanen haluaisi olla hammaslääkäri, jonka luokse potilaan on helppo tulla. Kuva: Mervi Gűrsoy

Turun yliopistossa viime keväänä opintonsa päättänyt vuosikurssi kokoontui lauantaina 16.10. juhlimaan valmistujaisia opetushenkilökunnan kanssa. Juhlia oli opiskelijoiden toiveesta siirretty syksyyn, ja nyt odotus palkittiin. Apollonia pääsi myös luovuttamaan neljännen Vuoden opiskelija -palkinnon hyvin opinnoissaan menestyneelle Terhi Virtaselle.

Palkinnostaan yllättyneelle Virtaselle päivä oli monella tapaa erityinen.

– Koko viimeisen opiskeluvuoden ihmisiä näki lähinnä koulun klinikassa myssyt ja maskit päässä, niin olihan se hienoa, kun päästiin juhlimaan ihan kasvotusten ja vaihtamaan kuulumisia, kun kaikki ovat hajaantuneet töihin ympäri Suomea.

Virtasen houkutteli hammaslääkäriopintojen pariin abivuonna ajatus ammatista, jossa voisi tehdä ihmisläheistä työtä konkreettisesti käsillään. Tiiviiden opiskeluvuosien ajan johtotähtenä ja kannustimena olikin valmistuminen ja pääsy mielekkään työn äärelle. Nyt syksyn aikana uran alkumetrit ovat selkeytyneet.

– Olen suuntaamassa käytännön syventävän harjoittelun jälkeen töihin kotipaikkakunnalleni, pienempään kuntaan, missä olin töissä myös kesäkandina.

Samalla mukana kulkee toiveita ja ajatuksia myös tulevasta:

– Toivoisin osaavani olla ammattitaitoinen hammaslääkäri, johon potilaat luottavat ja jonka luokse potilaan on aina helppo tulla. Aika näyttää, mistä sitä itsensä vuosien päästä löytää, mutta ajoittain myönnän haaveilevani opetustyöstä ja erikoistumisesta.

Opiskeluvuosiin tiivistyy valtava määrä tietoa ja taitoa, johon käytännön tekeminen antaa syvyyttä. Syntyy myös elämänmakuisia oivalluksia, jotka kannattelevat hammaslääkärinä varmasti yhtä paljon kuin opitut toimenpiteet. Virtaselle yksi tällainen oivallus syntyi juuri kandikesänä.

–  Se hetki on jäänyt mieleeni, kun tajusin, etten muista kaikkia potilaita ja jokaista yksittäistä toimenpidettä. Klinikassa pystyin vielä muistamaan ulkoa jokaisen oman potilaani ajanvaraukset ja miltä juurihoidetun hampaan täyte näytti periapikaalikuvassa. Hammaslääkärin ura on pitkä, eikä jokaista potilasta ja hammasta pysty kantamaan sydämessään, vaikka haluaisikin.

Tämä ajatus on hyvä jakaa.

Onnittelut kaikille Turusta valmistuneille, vuoden opiskelijalle ja Apollonian jaostojen palkitsemille opiskelijoille – hyvää matkaa hammaslääkäreiksi!

Lue myös
Etsitkö näitä?