Ihmiset

Oma järjestöMistä Apollonian luottamushenkilöt tulevat?

8.10.2021Annika Nissinen
liisa_suominen_2020_web
Vaaleja valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja Liisa Suominen toivoo, että jäsenet vaikuttaisivat Apollonian asioihin paitsi äänestämällä myös ottamalla yhteyttä läpi vuoden. (Kuva: Ismo Henttonen)

Apollonian vaalikokous on jälleen marraskuussa Hammaslääkäripäivien aikaan. Luottamushenkilövalintoja pohditaan kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen vaalikokousta Vaaleja valmistelevassa toimikunnassa. Jäsenet päätyvät äänestämään toimikunnan ehdotuksesta, mutta vaikuttaa voi myös matkan varrella.

Toimikunnan tehtävänä on pyrkiä löytämään hyviä asiantuntijoita poistuvien luottamushenkilöiden tilalle. Tavoitteena on saada kaikkiin toimikuntiin ja elimiin hyvin toimivat kokoonpanot, jotka pystyvät viemään asioita eteenpäin.

– Ensisijaisesti pohditaan, minkälaista kokemusta ja osaamista tarvitaan. Valinnoissa mennään asiantuntemus edellä, maantieteellistä jakaumaa mietitään tämän jälkeen aina mahdollisuuksien mukaan, kertoo toimikunnan puheenjohtaja Liisa Suominen tehtävänannosta.

Toimikunnan puheenjohtajan paikalle siirtyy aina Apollonian entinen puheenjohtaja, mikä tuntuu Suomisen mielestä toimivan hyvin, sillä tehtävässä on tärkeää tuntea koko toiminta ja eri luottamustehtävien vaatimukset. Toimikunnan muiden jäsenten onkin sitten hyvä olla eri aloilta, eri kokemustaustalla ja eri puolilta Suomea. Toimikunta kokoontuu pohtimaan nimiä pariin kokoukseen ja hakee kokousten välillä aktiivisesti sopivia nimiä: hyvät verkostot ovat avainasemassa, ne aktivoidaan ja pyritään venyttämään laajemmallekin. Yhteinen lista kysyttävistä syntyy keskustelun jälkeen syksyn alun kokouksessa, missä huomioidaan kaikkien näkemykset.

Usein toimikunnalta tulevaan kyselypuheluun suhtaudutaan positiivisesti.

– Tehtäviin suostutaan mielellään – Apolloniaa arvostetaan, ja ihmiset ilahtuvat, kun heidän asiantuntemustaan arvostetaan. Ihmiset ovat myös realistisia ja haluavat tietää, mitä heiltä edellytetään ja miten paljon aikaa on varattava.

Miten sitten jäsen voi vaikuttaa valintoihin? Lokakuun jäsenkokouksessa asetetaan ehdokkaat Apollonian hallitukseen, ja muista Vaaleja valmistelevan toimikunnan ehdotuksista äänestetään vaalikokouksessa. Nyt on siis aika toimia tänä vuonna.

Suominen kannustaa kuitenkin ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä läpi vuoden.

– Toivon, että jäsenet vaikuttaisivat Apollonian asioihin koko ajan. Ottakaa aktiivisesti yhteyttä luottamushenkilöihin, samoin toimiston väkeen. Jos mielessänne on hyviä tyyppejä tai innostusta tulla itse mukaan hoitamaan Apollonian asioita, kerrottehan.

Osallistu ja käytä ääntäsi!
  • Apollonian lokakuun jäsenkokous 14.10. klo 14.45
  • Apollonian vaalikokous 12.11. klo 12
Lue myös
Etsitkö näitä?