Uutiset

TerveydenhuoltoMediuutisten sadan vaikuttajan listalla yksi hammaslääkäri

9.12.2022Heli Mikkola

Mediuutiset-lehden sadan terveysalan vaikuttajien listan kolme kärkinimeä ovat Oulun yliopiston yleislääketieteen professori Juha Auvinen, Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen ja Kauhavan hyvinvointikeskuksen farmaseutti Suvi Honkaniemi. Hammaslääkäreistä sadan vaikuttajan listalle on päässyt Ömer Acar.

Acar esitellään Yritysmaailma-listauksessa kouvolalaisen Suu & Hammas -hammasklinikan yrittäjänä ja sovelluskehittäjänä. Acarin Hammashelppi-sovelluksen avulla hammaslääkärin vastaanotolla voi käydä etänä. Perusteluissa todetaan myös, että sovellus sai kunniamaininnan parhaan mobiilipalvelun kategoriassa Grand on 2022 -kilpailussa tänä vuonna.

Hammaslääketieteeseen liittyen Yritysmaailma-listauksessa esillä on nukutushammashoitoja toteuttavan Aiderix Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, anestesiologi Mauri Numminen. Nummisen tiimit purkavat lasten nukutushammashoidon jonoja eri puolilla Suomea, viime syksystä lähtien myös Helsingissä.

Hammaslääkäreihin liittyy myös Pitkäjänteiset-listalle nostetun Suomen asiakas- ja potilasturvallisuusyhdistyksen puheenjohtaja Auvo Rauhala. Hänet nostettiin listalle lääkäreille ja hammaslääkäreille tänä vuonna perustetun terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyyden toimikunnan puheenjohtajana.

Vaikuttajien listan kerää Mediuutisten toimitus. Toimitus ilmoittaa keräävänsä listalle ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet tänä vuonna merkittävästi terveydenhuoltoon ja vieneet sen toimintaa eteenpäin.

Lehti on jakanut listan kymmeneen kategoriaan: Top 10, Arjen parantajat, Hoidon kehittäjät, Uudistajat, Kandien valinnat, Keskustelunherättäjät, Yhteistyön edistäjät, Pitkäjänteiset, Yritysmaailma ja Vuoden väitökset. Vain kymmenen kärki on arvotetussa järjestyksessä, muissa listoissa sijan määrää aakkosjärjestys. Kandien valinnat -lista on tehty yhteistyössä kandiseurojen kanssa ja vuoden väittelijöiden listaus perustuu lääketieteellisten tiedekuntien esitykseen.

 

 

Lue myös
Etsitkö näitä?