Ihmiset

KollegatLiikkuva vastaanotto Ahvenanmaalta Ukrainaan

2.5.2024Juha Korhonen
Ukrainaan lahjoitettavaan liikkuvaan hammaslääkärivastaanottoon on saatu jo hoitoyksikkö, jonka asentamista Tom Björkman on kuvassa juuri suunnittelemassa.

Joukko vapaaehtoisia Ahvenanmaalla on rakentamassa lahjoituksena saadusta kuorma-autosta liikkuvaa hammaslääkärivastaanottoa. Auto on tarkoitus toimittaa kesän kuluessa Ukrainaan.

– Meillä on jo lahjoituksena saatu hoitoyksikkö, ja lisäksi autoon on asennettu kompressori, imumoottori ynnä muuta. Tarkoituksena on tehdä täysin toimiva vastaanotto, eläkkeellä oleva, mutta edelleen neljänä päivänä viikossa Tandläkarna AB:ssa yksityishammaslääkärinä työskentelevä Tom Björkman kertoo.

Björkman toivoo nyt hammaslääkärikollegoilta lahjoituksena suun terveydenhuollon tarvikkeita Ukrainaan vietäväksi.

– Instrumentteja ja tarveaineita, oikeastaan kaikki käy. Voisi kuvitella, että kysyntää on, vaikka auto olisi täynnä instrumentteja. Niitä voidaan sitten jaella eteenpäin.

Viime vuonna sama ryhmä sai lahjoituksena linja-auton, joka muokattiin lääkäriambulanssiksi ja toimitettiin Ukrainaan. Ryhmä järjesti talvella myös gaalakonsertin, jonka tuotto lahjoituksineen poiki 60 000 euroa Ukrainaan.

Lahjoituksia järjestelevä joukko ei ole virallinen organisaatio, vaan Facebook-ryhmän kautta muodostunut porukka. Joukossa on myös toinen hammaslääkäri, eläkkeellä oleva Mikael Lagström.

– Vastaanottava taho on muodollisesti Mariehamns Rotaryklubb. Hallinnollisia kuluja ei ole, vaan kaikki menee projektiin. Myös rahalahjoitukset ovat tervetulleita.

Mahdollisia lahjoituksia varten voit olla yhteydessä Björkmaniin: tom.bjorkman@tandlakarna.ax.

Lue myös
Etsitkö näitä?