Ihmiset

TutkimusLääketieteen Säätiön apurahat ovat haettavissa

6.4.2023Vuokko Maria Nummi

Onko sinulla uusi tutkimusavaus mielessäsi tai oletko aloittamassa tutkimusta tai tekemässä väitöskirjaa tai perustamassa tutkimusryhmää? Suomen Lääketieteen Säätiön apurahat ovat myös hammaslääkärien haettavissa.

Lääketieteen Säätiö tukee vuosittain myönnettävillä apurahoilla erityisesti nuorten lääkärien ja hammaslääkärien kynnystä siirtyä tutkijanuralle.

– Apurahaa voivat hakea lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat ja lisensiaatit sekä väitelleet lääkärit ja tutkijat. Tuemme lääkäri- ja hammaslääkäritutkijoiden työtä ja edistämme korkeatasoista lääketieteellistä tutkimusta. Vain tutkimuksen kautta saamme Suomessa tulevaisuudessakin uusia hoitoja käyttöön, sanoo Lääketieteen Säätiön johtaja Jouni Lounasmaa.

Säätiöiden rooli on lääketieteellisen tutkimuksen rahoittajana kasvanut. Säätiö myöntää tänä vuonna apurahoina noin 2,5 miljoonaa euroa noin sadalle lääkäritutkijalle. Viime vuonna apurahahakemuksia tuli lähes 600. Hammaslääketieteelliseen tutkimukseen myönnettiin 60 000 euroa.

– Avasimme haun viime vuonna myös hammaslääketieteen hakijoille, ja mielellämme näkisimme hakemusmäärän kasvavan. Järjestämme 11.5. apurahawebinaarin, jossa voi esittää hakua koskevia kysymyksiä. Lisätietoa on tulossa kotisivuillemme, Lounasmaa kertoo.

Apurahan saajat julkaistaan Duodecimin vuosipäivän symposiumissa marraskuussa. Apurahoja haetaan säätiön apurahapalvelun kautta. Hakuaika alkaa 1.5. ja päättyy 31.5. vuosittain.

Lue myös
Etsitkö näitä?