Uutiset

YritystoimintaKenen puoleen hammaslääkäri itse kääntyy?

24.2.2022Heli Mikkola

”Oletko tullut pohtineeksi, kuka hoitaa hammaslääkärin hampaat”, kysyttiin Hohde Group Oy:n mainoksessa Helsingin Sanomien etusivulla 22. helmikuuta.

”Hohde on paikka, johon ammattilaisetkin luottavat”, mainos jatkoi. Mihin mainoksen väite hammaslääkärien hammashoidon paikasta perustuu, Hohde Group Oy:n toimitusjohtaja, EHL Ville Pesonen?

– Tämä perustuu sekä esitietolomakkeilla vastaanotoillamme kerättyyn tietoon potilaan ammatista että itseni ja yhden kollegan valintoihin.

Mainostatte tässä epäsuorasti kaikkien hammaslääkärien nimissä. Miten kommentoit tätä?

– Mainoksessa on esillä yksittäinen hammaslääkäri, vaikka toinen lause onkin monikossa. Emme ota kantaa koko ammattikunnan puolesta. Yksittäisen hammaslääkärin kokemuksen käsitteleminen jatkuu radiomainoksissa, joissa kuvitteellinen hammaslääkäri soittaa vaihteeseemme ja haluaa varata hoitoajan. Uskon että mainoksen näkyminen ja kuuluminen tuo potilaita myös kollegojen vastaanotoille, näin se aina menee. Haluamme toimia kollegoja arvostaen, Pesonen sanoo.

Hammaslääkäriliitossa kollegojen hoitopaikan valintoja ole tutkittu. Asiantuntijahammaslääkäri Anna Chainier arvelee, että yhtä vastausta ei ole.

– Luulisin että monella meistä on luottokollega, johon tarvittaessa turvaudumme. Voi olla samalta työpaikalta tai tiedän useampia, joilla se on opiskelukaveri. Osa hammaslääkäreistä on myös omatoimisia ja hoitaa pikkujutut itse. Kriteerinä on varmasti kollegan maine ja luottamus – samat asiat kuin ihan kaikilla potilailla.

Lue myös
Etsitkö näitä?