Uutiset

YliopistotHammaslääketieteen valintamenettely muuttuu

8.4.2024Mari Heikkilä
Uusimuotoiset valintakokeet aiotaan järjestää aiempaa myöhemmin, kesäkuun alkupuolella. Lääketieteellisten alojen valintakokeeseen valmistautumisen kannalta tällä ei arvioida olevan suurta merkitystä.

Hammaslääketieteen valintamenettely on menossa uusiksi tämän kevään jälkeen.

Taustalla on yliopistojen opiskelijavalintojen kehittämishanke. Vuodesta 2025 lähtien lääketieteellisille aloille on tulossa yhteinen valintakoe muun muassa biokemian, farmasian ja ravitsemustieteen kanssa.

– Hakijan näkökulmasta tämä lisää mahdollisuuksia, jos samalla valintakokeella voi hakea tietyille muillekin aloille, kertoo lääketieteellisten alojen valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja Katriina Vuolteenaho.

Valintakoeuudistuksen luonnos on parhaillaan avoimella kommentointikierroksella Otakantaa.fi-palvelussa 25.4. saakka.

– Aikataulu on melko tiukka. Kun hanke on saanut hiottua lopullisen esityksen valmiiksi, se pitää vielä hyväksyä kaikissa yliopistossa. Yliopistojen hakuilmoitukset julkaistaan lokakuun lopussa. Siihen mennessä kaiken pitäisi olla valmista, Vuolteenaho kertoo.

Vielä ei ole päätetty, mille aloille hakija voi uudella yhteisellä valintakokeella pyrkiä samanaikaisesti – eli voiko hammaslääketieteelliseen pyrkivä hakea samalla kokeella esimerkiksi biokemiaan, biolääketieteeseen ja farmasiaan.

Vuolteenahon mukaan ei ole suunnitelmissa, että hakurajoitus hammaslääketieteen ja lääketieteen väliltä poistuisi.

 

> Aiheesta lisää 19.4. ilmestyvässä Hammaslääkärilehdessä.

Lue myös
Etsitkö näitä?