Uutiset

Vaalit15 hammaslääkäriä valtuustoihin

14.6.2021Heli Mikkola
istock-1201193769-vaalit_yhteistyo
(Kuva: iStockphoto)

Kunnanvaltuustoihin valittiin sunnuntaina ainakin 15 hammaslääkäriä. Lisäksi varasijoilla on viisi hammaslääkäriä. Hammaslääkärilehden tiedossa oli 24 kuntavaaliehdokkaana olevaa hammaslääkäriä.

Hammaslääkärien äänikuningas on Savonlinnassa valtuustoon valittu ensikertalainen, erikoislääkäri, hammaslääkäri Panu Peitsaro (Liike Nyt). Hän sai vaalissa 523 ääntä, joka oli 3,8 prosenttia Savonlinnassa annetuista äänistä.

Valituista hammaslääkäreistä Peitsaron lisäksi neljä, Maria Muotka, Aino Liisa Haapakoski, Timo Kallio ja Ritva Häyrinen-Immonen, ovat valtuustoissa ensikertalaisia.

Omassa kunnassaan hammaslääkäreistä parhaiten menestyi Matti Kämäräinen, jonka 178 äänen määrä oli Nurmeksen toiseksi suurin.

– Hienoa että äänestäjät tunnistivat suun terveydenhuollon toimivien palvelujen tarpeen ja äänestivät suun terveydenhuollon asiantuntijan valtuustoon näin monessa kunnassa. Ensikertalaisten määrä kertoo siitä, että kuntalainen arvostaa suun terveydenhuollon ammattilaista päätöksenteossa, toteaa Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Virtomaa muistuttaa, että suun terveydenhuollon palvelut ovat kuntalaisen läpi elämän tarvitsemaa lähipalvelua. Niiden toimivuuteen pystyy parhaiten vaikuttamaan ja ottamaan kantaa alan erityisluonteen ymmärtävä asiantuntija.

– Hammaslääkärit ymmärtävät, mistä suun terveydenhuollon toimivat palvelut koostuvat. Suun terveydenhuollon ammattilainen on tärkeässä roolissa oman kuntansa valtuustossa, kun palveluita ja sen riittävyyttä mitoitetaan huomioiden, että työtä tehdään sekä julkisen että yksityisen sektorin toimesta, Virtomaa sanoo.

Liittoon yhteyttä ottaneet hammaslääkärit haastateltiin Hammaslääkärilehden numerossa 7/2021. Heistä läpi pääsivät Tiina Noro (kokoomus, Vihti) ja Pirkko Letto (SDP, Vantaa). Varasijalla ovat Teo Soikkeli (kokoomus, Vantaa), Jenni Vaattovaara (vihreät, Kuopio) sekä Maarit Pippola (kokoomus, Joensuu).

 

Valituiksi tulleet hammaslääkärit:

 

Kokoomus

Ritva Häyrinen-Immonen, Kauniainen

Timo Kallio, Inkoo

Heikki Laine, Raisio

Tiina Noro, Vihti

 

SDP

Pirkko Letto, Vantaa

Keskusta

Aino Liisa Haapakoski, Siikajoki

Matti Kämäräinen, Nurmes

Maria Muotka, Muonio

Irma Åkerblad, Teuva

Perussuomalaiset

Pauli Kossila, Turku

Pirjo Niinivirta, Turku

Vihreät

Mari Kauhaniemi, Kerava

 

RKP

Anna Aintila, Kirkkonummi

Sture Söderholm, Hanko

 

Liike Nyt

Panu Peitsaro, Savonlinna

 

Varasijoilla:

Pirjo Konttinen, Utsjoki, kristillisdemokraatit

Maarit Pippola, Joensuu, kokoomus

Teo Soikkeli, Vantaa, kokoomus

Heikki Tala, Järvenpää, perussuomalaiset

Jenni Vaattovaara, Kuopio, vihreät

Lue myös
Etsitkö näitä?