Post

Oma järjestöViisi hyvää syytä lähteä mukaan valtuustoon

1.9.2020Anu Tilander
pirkko-gronroos
- Valtuutettuna toimiminen tuo hammaslääkärin työhön yhden uuden näkökulman. Ainakin itseäni se on inspiroinut ja auttanut jaksamaan, sanoo Hammaslääkäriliiton valtuuston puheenjohtaja Pirkko Grönroos.

Uusi Hammaslääkäriliiton valtuusto kaudelle 2021–2024 valitaan tämän vuoden marraskuussa. Valtuusto on jäsenistä koostuva ylin päättäjä, joka linjaa järjestön toimintaa ja vaikuttaa koko ammattikunnan tulevaisuuteen.

Liiton ja alan asioista päättämään tarvitaan monipuolinen joukko hammaslääkäreitä, jotka ovat työuran ja elämän eri vaiheissa, töissä eri puolilla maata, erilaissa työpaikoissa eri sektoreilla niin työsuhteessa kuin yrittäjinä/ammatinharjoittajina. Uuteen valtuustoon on hyvä saada sekä uusia kollegoita että nykyisiä valtuustotyön konkareita.

Kysyimme valtuuston nykyiseltä puheenjohtajalta Pirkko Grönroosilta, mitä valtuustotyö tekijälleen antaa ja miksi kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Grönroos listasi viisi hyvää syytä:

  1. Valtuutettuna olet automaattisesti osa koko maan kattavaa kollegaverkostoa, jonka kautta saat monipuolisesti ensikäden tietoa hammaslääkärien työhön liittyvistä asioista. Ja saatatpa saada sieltä elinikäisiä uusia ystäviäkin.
  2. Valtuutettuna pysyt ajan tasalla kaikesta hammaslääkärin työhön liittyvästä yhteiskunnallisesta kehityksestä.
  3. Pitkäjänteisen ja asiantuntevan edunvalvontatyön tuloksena on liittomme saavuttanut maineen luotettavana yhteistyötahona. Valtuutettuna sinulla on todellinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan mm. hammaslääkärin toimintaympäristöön sekä työhön liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistuksiin.  
  4. Hammaslääkäriliitto on meidän järjestömme ja luottamushenkilöidemme tehtävänä on aina tilanteesta riippumatta valvoa jäsentemme ja hammaslääkäriprofession etuja. Kukaan muu ei sitä puolestamme tee.
  5.  Valtuutettuna toimiminen tuo hammaslääkärin työhön yhden uuden näkökulman. Sorvin äärellä huomaa yhtäkkiä ajattelevansa asioita myös muusta kuin kliinisen työn näkökulmasta. Ainakin itseäni se on inspiroinut ja auttanut jaksamaan. Kannattaa kokeilla!

Ehdokkaaksi voi asettua 18.9.2020 asti. Katso tarkemmat vaaliohjeet tästä.

 

 

Lue myös
Etsitkö näitä?