Ihmiset

Oma järjestöValtuusto kokoontui poikkeusjärjestelyin

25.6.2020Annariitta Kottonen
valtuusto_etana
Valtuuston kokous järjestettiin Hammaslääkäriliiton toimistossa hybridinä. Paikan päällä kokousta veti puheenjohtaja Pirkko Grönroos ja sihteerinä toimi lakimies Heikki Kuusela, ja valtuutetuilla oli mahdollisuus osallistua kokoukseen etänä. Nimenhuudossa vuorossa Kaj Karlsson. (Kuva: Annariitta Kottonen)

Kevätkokouksen virallisina asioina valtuusto käsitteli vuoden 2019 vuosikertomuksen (luettavissa liiton verkkosivujen jäsenalueella) ja vahvisti tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Syysvaltuuston henkilövalintoja (hallituksen kokoonpano) valmistelevaan toimikuntaan nimettiin uudelleen Jarmo Lahti, Sirkku Brander, Pertti Härkönen, Marjaana Nummi, Harri Parikka ja Pauli Varpavaara.

Valtuusto myös kuuli lyhyet ajankohtaiskatsaukset uudesta lääkärisopimuksesta sekä liiton koronavirusepidemiaan liittyvistä vaikuttamistoimista.

– Sopimus on kohtuullisen hyvä, totesi kokenut neuvottelupäällikkö Marja Pylkkänen poikkeuksellisen vaikeiden neuvottelujen lopputulosta.

Lisätietoa sopimuksesta on Hammaslääkäriliiton verkkosivuilla sekä verkkolehdessä. Koska sopimustekstit ovat vaikealukuisia, kannattaa kysyä luottamusmieheltä tai liiton toimistosta, jos joku kohta vaikuttaa epäselvältä.

– Nyt on otollinen aika tehdä uusia avauksia suun terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi. Koronaexitissä on tärkeää korostaa Kela-korvausten ja palvelusetelien merkitystä, totesi liiton koronaepidemiaan ja sote-uudistukseen liittyviä vaikuttamistoimia esitellyt varatoiminnanjohtaja Anja Eerola.

Valtuuston syyskokous pidetään 27.–28.11. Se on tämän valtuustokauden viimeinen. Marjaana Nummi toi esiin valtuustoehdokkaiden rekrytoinnin haasteet ensi syksynä järjestettävään valtuuston vaaliin ja teki aloitteen ideakilpailuksi, jossa haettaisiin keinoja kannustaa jäseniä mukaan niin liiton valtuustoon kuin paikallistoimintaankin.

Lue myös
Etsitkö näitä?