Ihmiset

HammaslääkäriliittoVaikutamme vaaleissa!

17.2.2023Anu Tilander

Kohti parempaa suunterveyttä, hammaslääkärien hyvää työelämää ja työhyvinvointia sekä toimivampaa suun terveydenhuollon järjestelmää ja molempien sektorien tasapainoa. Kevään eduskuntavaalit lähestyvät, ja Hammaslääkäriliiton vaikuttamistyö tiivistyy.

– Eduskuntavaalit ja tuleva hallitusohjelma ovat meille järjestönä ja ammattikuntana tärkeä vaikuttamisen paikka. Toimimme suunterveyden, hammaslääkärien hyvän työelämän, suun terveydenhuollon toimivan palvelujärjestelmän ja riittävien resurssien puolesta, sanoo toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Liiton Kohti parempaa suunterveyttä -vaalitavoitteet tiivistimme kolmeen kärkiteemaan: 1. Lisätään resursseja suunterveyteen, 2. Parannetaan hoidon saatavuutta, 3. Painotetaan terveyden edistämistä ja ennalta ehkäisevää hoitoa.

– Tapaamme aktiivisesti eri puolueiden kansanedustajaehdokkaita ja esittelemme liiton vaalitavoitteita. Nostamme esille alan kehittämistarpeita ja ehdotamme ratkaisuja haasteisiin.

– Suun terveydenhuoltoon tarvitaan lisää resursseja ja käyttöön yksityissektorin koko kapasiteetti esimerkiksi korottamalla ja kohdentamalla sairausvakuutuskorvauksia ja kehittämällä toimivampia palvelusetelimalleja, painottaa Virtomaa.

Liitto pitää esillä myös väestön eriarvoistumisen haasteita ja sen ratkaisuja suunterveyden näkökulmasta sekä muistuttaa suunterveyden ja palvelujen merkityksestä osana terveyttä ja hyvinvointia.

Osallistu yhteisiin vaalitalkoisiin

Hammaslääkäri – tule mukaan yhteisiin vaalitalkoisiin.

– Kannustamme jäseniä jakamaan Hammaslääkäriliiton vaalitavoitteita omilla alueillaan sekä verkostoissaan somessa ja muualla. Voit myös poiketa liiton toimistolla Helsingissä ja noutaa ehdokkaille jaettavaksi materiaalipaketteja, sanoo järjestöpäällikkö Ira Peurakoski.

Tärkeä osa liiton vaalivaikuttamista on yhteistyö paikallisosastojen kanssa. Aiemmissa vaaleissa käytettyjä hyviä toimintamalleja kannattaa hyödyntää myös tänä keväänä. Paikallisosastojen hallituksille on lähetetty vaalivinkkejä ja vaikuttamistyön materiaalia.

– Alueiden haasteet ja tarpeet vaihtelevat, joten hammaslääkärien on tärkeää olla yhteydessä ehdokkaisiin paikallisesti. Monet tulevat kansanedustajat toimivat hyvinvointialueiden vaikuttajina ja käyttävät siellä merkittävää päätösvaltaa sote-asioissa, Peurakoski muistuttaa.

Kannustamme hammaslääkäreitä myös äänestämään aktiivisesti sekä nostamaan hammaslääkäreille merkittäviä asioita kevään vaalikeskusteluihin.

Hammaslääkäriehdokkaat ja vaaliteemat esillä

Hammaslääkärilehti tarjoaa näkyvyyttä kaikille ehdokkaana oleville jäsenille, jotka ovat ottaneet yhteyttä toimitukseen. Hammaslääkäriehdokkaat esittäytyvät 10.3. ilmestyvässä lehdessä.

Katso Hammaslääkäriliiton vaalitavoitteet liiton sivuilta, seuraa Hammaslääkärilehden vaalijuttuja sekä jaa liiton some-postauksia ja tykkää niistä (#suunterveys #KohtiParempaaSuunterveyttä #eduskuntavaalit2023).

Lue myös
Etsitkö näitä?