Uutiset

Juuri nytTärkeitä viestejä

26.8.2022Ira Peurakoski
ira_peurakoski_kolumni_2020

Kesäkuun Hammaslääkärilehdessä (8/2022, s. 14–15) uutisoitiin liiton vuosittain toteutettavan työmarkkinatutkimuksen tuloksista. Työmarkkinatutkimus tarjoaa kattavasti tietoa eri jäsenryhmien työmarkkina­tilanteesta ja siihen kohdistuneista muutoksista. Tulokset ovat tärkeä tietolähde liiton edunvalvonnan ja vaikuttamistyön suunnittelun tueksi.

Tutkimuksessa jäsenet arvioivat liiton tekemän työn kouluarvosanalla 8. Keskiarvo nousi kymmenyksen vuoden takaisesta, mihin on syytä olla tyytyväinen, vaikka parannettavaa edelleen on. Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaa jäsenten tarpeita kuunnellen ja olla tukena työelämän muutoksissa.

Tutkimuksen avoimista palautteista saamme tähän työhön arvokasta tietoa. Yli kymmenesosa vastanneista, jotka edustivat kaikkia työskentelysektoreita, oli antanut sanallista palautetta. Luin mielenkiinnolla tärkeitä viestejä ja kiitän jokaista viestin kirjoittajaa. Palautteet sisälsivät sekä risuja että ruusuja liiton edunvalvonnan ja vaikuttamistyön onnistumisesta. Eri jäsenryhmille tärkeät asiat ja huolenaiheet nousivat esille, kuten myös konkreettiset kokemukset arjen työn haasteista. Hyödynnämme näitä liiton tavoitteiden valmistelussa, vaikuttamistyössä eri yhteistyöfoorumeilla, viestinnässä, koulutusten ja tilaisuuksien suunnittelussa sekä jäsenneuvonnassa.

Yhteydenpitoa on luvassa – ja palautetta tarvitaan – seuraavinakin kuukausina. Liiton edunvalvonnassa ja vaikuttamistyössä katse kohdistuu syksyn haasteisiin, mutta myös pidemmän aikavälin suunnitteluun. Hyvinvointi­alueet aloittavat vuoden alussa, ja huhtikuussa 2023 järjestettävät eduskuntavaalit viitoittavat seuraavaa vaalikautta, johon heijastuu monia epävarmuustekijöitä. Uudistus on merkittävä muutos myös suun terveydenhuollon palvelujen kokonaisuuteen.

Liitto aloittaa loka-marraskuussa jäsenwebinaarien sarjan uusilla hyvinvointialueilla. Webinaareissa käydään läpi kunkin alueen tilannetta yhteistyössä alueellisten toimijoiden kanssa. Tilaisuudet jatkuvat keväällä 2023.

Jäsenet saavat konkreettista tietoa sote-uudistuksen vaikutuksista sekä julkisen että yksityisen sektorin näkökulmista. Tavoitteena on myös saada tietoa ja palautetta, että voimme liittona onnistua vielä paremmin ammattikunnan edunvalvonnassa ja jäsenten tukemisessa. Kenttäkierroksen aikatauluista tiedotetaan syksyn aikana. Kannattaa seurata liiton viestintää ja tulla kuulolle oman hyvinvointialueen tilaisuuteen.

Ira Peurakoski
Hammaslääkäriliiton järjestöpäällikkö

Lue myös
Etsitkö näitä?