Tiede

ApolloniaPalkinto parhaille Painotuoretta tiedettä -kirjoituksille

15.2.2022Laura Kimari

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia palkitsee jatkossa vuosittain parhaan kirjoituksen, joka on julkaistu Hammaslääkärilehden Painotuoretta tiedettä -palstalla. Ensimmäiset palkittavat valitaan tänä vuonna julkaistavista kirjoituksista, ja palkinto jaetaan ensimmäisen kerran kevään 2023 Apollonia Symposiumissa.

Apollonia on tähän asti myöntänyt Symposiumin yhteydessä palkinnot parhaista hammaslääketieteen perus- ja erikoistumisopintoihin liittyvistä kirjallisista töistä, jotka on edellisenä vuonna julkaistu Hammaslääkärilehdessä vertaisarvioitujen tieteellisten artikkelien sarjassa. Viime vuosina ongelmana on kuitenkin ollut erikoistumisopintoihin liittyvien tiedeartikkelien vähäinen lukumäärä.

– Vuodesta 2023 alkaen Apollonia jakaakin vain yhden palkinnon opinnäytetöihin perustuvasta artikkelista, ja toinen palkinto myönnetään Painotuoretta tiedettä -palstalla julkaistusta kirjoituksesta, selventää tieteellinen päätoimittaja Mataleena Parikka.

– Haluamme edelleen kannustaa opiskelijoita ja erikoistuvia hammaslääkäreitä tutkimustulosten julkaisemiseen ja tiedon kriittiseen arviointiin. Tällä toisella, uudentyyppisellä palkinnolla taas kannustamme hammaslääketieteen tutkijoita julkaisemaan tasokkaita kansainvälisiä tiedeartikkeleita ja kertomaan tuloksistaan kollegakunnalle suomeksi.

Palkintosumma on molemmissa kategorioissa 500 euroa.

Painotuoretta tiedettä -palstan kirjoitusohjeet löytyvät osoitteesta www.hammaslaakarilehti.fi/fi/node/182.

Lue myös
Etsitkö näitä?