Ihmiset

HammaslääkäriliittoNiina Poijärvi aloitti uutena neuvottelupäällikkönä

11.12.2023Outi Hautamäki

Hammaslääkäriliiton uusi neuvottelupäällikkö Niina Poijärvi toivoo, että jäsenet ottavat yhteyttä matalalla kynnyksellä. Poijärven vastuulla ovat julkisen sektorin Lääkärisopimuksen sekä YTHS:n neuvottelut, sopimusasiat, kouluttaminen ja neuvonta. Hän aloitti työnsä liitossa joulukuun alussa.

– Lääkärisopimuksen uusi palkkausjärjestelmä on varmasti sellainen ajankohtainen asia, mistä jäseniltä tulee kysymyksiä. Luottamusmiesyhteistyöstä odotan tiivistä.

Terveydenhuollon juridinen kenttä ja edunvalvontatehtävät ovat Poijärvelle ennestään tuttuja hänen aiemmista työtehtävistään Tehyssä ja Superissa.

– Toimin Tehyssä pääasiassa yksityisen sektorin neuvottelevana TES-tiimin juristina viimeiset 2,5 vuotta. Sitä aiempi taustani on kuitenkin julkisen sektorin tehtävistä Superista, jossa olin pitkään töissä.

Julkisen sektorin pohjasopimukset KVTES ja HYVTES ovat ennestään hallussa, ja suun terveydenhuollon kenttäkin on viime vuosina tullut tutummaksi.

– Tehyssä ollessa olen neuvotellut Hammaslääkärien työnantajayhdistyksen ja PlusTerveyden sopimuksista.

Vapaa-ajallaan Poijärvi käy mielellään juoksulenkeillä, kuntosalilla ja joogassa ja viettää iltaa yhdessä ystävien kanssa hyvän ruuan merkeissä.

– Perheeseeni kuuluvat mies ja 4- ja 7-vuotiaat pojat, eikä omille harrastuksille ole viime vuosina jäänyt juurikaan aikaa, mutta pikkuhiljaa lasten kasvaessa nyt taas vähän enemmän.

Poijärvellä on myös ratsastustaustaa ja hän kertoo haaveilevansa satulaan palaamisesta. Matkustelu on viime vuosina kohdistunut lähinnä talvisin Lappiin, ja kesäisin perhe viettää ­paljon aikaa suvun mökillä Turun saaristossa.

Lue myös
Etsitkö näitä?