Ihmiset

Suunterveys ja yleisterveysNeuvola 100 – yhteistyötä suunterveydeksi

6.10.2022Anu Tilander

Suomalainen neuvolatoiminta täyttää tänä vuonna sata vuotta. Neuvoloissa edistetään joka päivä monin tavoin myös lasten ja perheiden suunterveyttä. Tärkeässä työssä onnistumiseen tarvitaan hyvää moniammatillista yhteistyötä neuvolan ja suun terveydenhuollon välillä.

Hammaslääkäriliitto onnittelee 100 vuotta täyttävää neuvolatoimintaa ja tekee yhteistyötä Terveydenhoitajaliiton kanssa neuvoloiden suunterveyden edistämisen vahvistamiseksi.


Hymy herkässä -juliste – tilaa vastaanotolle

Neuvoloiden juhlavuosi näkyy myös uudessa Hymy herkässä -julisteessa, joka muistuttaa lasten suunterveydestä ja ksylitolin positiivisista vaikutuksista. Ksylitolin käyttö on vakiintunut osaksi suomalaisten perheiden ja päiväkotien arkea.

Juliste on toteutettu yhteistyössä Terveydenhoitajaliiton, Hammaslääkäriliiton ja Cloettan Jenkki Herra Hakkarainen -ksylitolituotteiden kanssa.

Suun terveydenhuollon vastaanotoille julistetta voi tilata maksutta Hammaslääkäriliiton toimistolta (tilaukset: tiina.kokkonen@hammaslaakariliitto.fi) tai Cloettan xylitol.net-ammattilaissivustolta (kohdasta materiaalitilaukset). Julisteita on jaossa myös Hammaslääkäriliiton osastolla Hammaslääkäripäivillä 10.–11.11.2022.

Lisätietoa Neuvola 100 -juhlavuodesta Terveydenhoitajaliiton sivuilta: https://www.terveydenhoitajaliitto.fi/uutishuone/neuvola100-juhlavuosi

Lue myös
Etsitkö näitä?