Post

Oma järjestöLääkärisopimusneuvottelut keskeytyivät

23.3.2020Anu Tilander

Kaikki kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat keskeytyneet 19.3. Keskeytys koskee myös Lääkärisopimusneuvotteluja.

Neuvottelut katkesivat Tehyn ja Superin esittämiin epärealistisiin palkankorotusvaatimuksiin.

Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, milloin neuvotteluja päästään jatkamaan. Asiaa vaikeuttaa koronavirusepidemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot.

Muut kuntaneuvotteluihin osallistuvat palkansaajajärjestöt pitävät neuvotteluissa syntynyttä tilannetta vastuuttomana. Niiden mukaan neuvotteluja olisi pitänyt jatkaa, jotta julkiselle sektorille olisi taattu työrauha.

– Kaikkia lääkäriryhmiä eli lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä edustava neuvottelujärjestö Lääkärikartelli olisi myös ollut valmis jatkamaan neuvotteluja ja pyrkimään vastuulliseen ratkaisuun, sanoo Hammaslääkäriliiton neuvottelupäällikkö Marja Pylkkänen.

Hammaslääkäreitä koskeva suurin sopimusala eli kunnallinen Lääkärisopimus on voimassa 31.3.2020 saakka. Myös kaikki muut julkisalojen virka- ja työehtosopimukset päättyvät maaliskuun lopussa.

Kaikki julkista sektoria koskevat neuvottelut kuntien, valtion, yliopistojen palkansaajien työehdoista alkoivat vuoden alussa. Neuvottelukierros on ollut vaikea, koska kuntien taloudellinen tilanne on haastava ja laajoja muutostarpeita on paljon. Lisäksi työnantajien ja palkansaajien pääsopijajärjestöillä on ollut vastakkaiset näkemykset kiky-tuntien poistosta.

Lue myös
Etsitkö näitä?