Post

Oma järjestöLääkärisopimusneuvottelut jatkuvat taas

25.3.2020

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluja päästiin katkon jälkeen jatkamaan 24.3. Neuvottelut jatkuvat myös Kunnallisen lääkärien työehtosopimuksen osalta. Sopimukseen pyritään nopealla aikataululla.

Kaikki kunta-alan työehtosopimusneuvottelut keskeytettiin 19.3. Neuvottelut katkesivat Tehyn ja Superin esittämiin epärealistisiin palkankorotusvaatimuksiin.

Tällä hetkellä neuvotteluja vaikeuttavat myös koronavirusepidemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot.

– Kaikkia lääkäriryhmiä eli lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä edustava neuvottelujärjestö Lääkärikartelli on koko ajan ollut valmis jatkamaan neuvotteluja ja pyrkimään vastuulliseen ratkaisuun näissä poikkeuksellisissa oloissa, sanoo Hammaslääkäriliiton neuvottelupäällikkö Marja Pylkkänen.

Hammaslääkäreitä koskeva suurin sopimusala eli kunnallinen Lääkärisopimus on voimassa 31.3.2020 saakka. Myös kaikki muut julkisalojen virka- ja työehtosopimukset päättyvät maaliskuun lopussa.

Kaikki julkista sektoria koskevat neuvottelut kuntien, valtion, yliopistojen palkansaajien työehdoista alkoivat vuoden alussa. Neuvottelukierros on ollut vaikea, koska kuntien taloudellinen tilanne on haastava ja laajoja muutostarpeita on paljon. Lisäksi työnantajien ja palkansaajien pääsopijajärjestöillä on ollut vastakkaiset näkemykset kiky-tuntien poistosta.

 

Lue myös
Etsitkö näitä?