Post

Työ- ja virkaehtosopimuksetKunta-alan työehtoneuvottelut jatkuvat

15.5.2020Annariitta Kottonen

Kunta-alan vapunaattona kaatuneita työehtoneuvotteluja jatketaan maanantaina 18.5. Osapuolet päättivät jatkosta tavatessaan torstaina 14.5.

− On tärkeää, että neuvotteluja päästään nyt jatkamaan. Kuukausia käytyjen neuvottelujen päättyminen ratkaisutta oli todella ikävää, toteaa Hammaslääkäriliiton neuvottelupäällikkö Marja Pylkkänen.

Neuvotteluja kunta-alan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista ja kunnallisesta pääsopimuksesta käytiin tammikuusta lähtien. Neuvottelujen ja yhteiskunnallisen tilanteen haasteellisuuden vuoksi neuvotteluosapuolet pyysivät 31.3. valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalta apua neuvotteluihin. Sovittelu alkoi 1.4., ja 27.4. valtakunnansovittelija antoi sovintoesityksen, johon osapuolten tuli antaa vastauksensa 30.4. klo 12 mennessä.

Myös alakohtaisista sopimuksista, Lääkärisopimus mukaan lukien, neuvoteltiin viimeiseen hetkeen saakka ja neuvottelutulos saavutettiin.

Valtakunnansovittelijan esitys kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi kuitenkin kaatui, koska Tehy ja Super eivät sitä hyväksyneet. Sovintoesityksen kaaduttua kaatui myös Lääkärisopimusta koskevissa neuvotteluissa saavutettu neuvottelutulos.

Neuvotteluissa kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.

Lue lisää JUKOn verkkosivuilta.

Lue myös
Etsitkö näitä?