Post

KoulutusHIMSS & Health 2.0: Suunterveys mukana ensimmäistä kertaa

28.2.2020Anu Tilander

Hammaslääkäreille suunnattu Dentists 2.0 – Digital Dental Health järjestetään 26.5. Ohjelma on osa kolmepäiväistä HIMSS & Health 2.0 -kongressia, joka kokoaa yhteen kansainväliset digitaalisen terveyden- ja sosiaalihuollon innovaatiot sekä alan yritykset, asiantuntijat, päättäjät ja startupit.

Miten hammaslääkärin työ muuttuu?

Hammaslääkäreille suunnatun ohjelman pääteemoja ovat digitalisaatio suun tervey-denhuollossa meillä ja maailmalla, muuttuva hoito ja potilaan voimaannuttaminen, datan hyödyntäminen ja tietoturva sekä hammaslääketieteen innovaatiot.

Teemoista puhuvat hammaslääketieteen tutkijat, terveydenhuollon digitalisaation asiantuntijat ja suun terveydenhuollon innovaattorit. Ohjelma on vuorovaikutteinen, ja kysymyksille sekä keskustelulle on varattu aikaa. Tarkempi ohjelma julkistetaan pian.

Hammaslääkäriseura Apollonia ja Hammaslääkäriliitto ovat HIMSS & Health 2.0:n uusia yhteistyökumppaneita. Hammaslääkärien ohjelman suunnittelusta vastaa Apollonia yhdessä HLT, EHL Sinikka Salon ja HIMSSin Chief Medical Officer Charles Alessin kanssa.

– Jokaisen hammaslääkärin on tärkeä tietää, mitä mahdollisuuksia digitalisaatio ja uudet teknologiat tarjoavat potilaiden tehokkaampaan ja turvallisempaan hoitoon. Terveydenhuollon ja hammaslääketieteen kehitys vaikuttavat ammattilaisten arkityöhön, ja monet toimintatavat tulevat muuttumaan. Hammaslääkärin työn näkökulmasta on myös eettinen kysymys, että alan kehittyessä pystymme hoitamaan potilaita parhaalla mahdollisella tavalla, Sinikka Salo korostaa.  
      
– On hienoa, että suunterveyden merkitys osana ihmisen kokonaisterveyttä on huomattu, ja että hammaslääketieteen ja suun terveydenhuollon näkökulmat on otettu mukaan HIMSSin ohjelmaan, sanovat Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa ja Apollonian asiantuntijahammaslääkäri Aija Hietala-Lenkkeri.

Päivitä tietosi, opi ja verkostoidu

Suomalaisille hammaslääkäreille koko HIMSS ja Health 2.0 -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päivittää tiedot siitä, missä maailmalla mennään terveydenhuollon digitaalisessa ja teknologisessa kehityksessä.

–  Kansainvälinen kongressi on oiva tilaisuus oppia, verkostoitua ja inspiroitua, muistuttaa Sitran teema-asiantuntija Pia Heikkurinen, joka toimii HIMSSin Suomen pääsihteerinä.

Koko tapahtumassa esiintyy yli 230 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa. Heikkurinen kertoo, että vuoden 2020 teemoja ovat esimerkiksi aktiivinen vanheneva väestö, datan turvallinen ja eettinen käyttö, tekoälyn sovellukset, radikaalit innovaatiot, lääketurvallisuus ja uudet teknologiat.

HIMSS & Health 2.0
  • HIMSS & Health 2.0 European Conference Helsingissä 26.–28.5.2020.
  • 1. kertaa mukana Dentists 2.0 – Digital Dental Health -prekurssi, jonka yhteistyökumppaneita ovat Hammaslääkäriseura Apollonia ja Hammaslääkäriliitto.
  • Liiton ja Apollonian jäsenet voivat osallistua etuhintaan 100 € + alv. Hinta sisältää prekurssin 26.5. + HIMSS & Health 2.0 -kongressipassin 27.5. Etuhinta koskee myös opiskelijajäseniä.
  • Hammaslääkärien rekisteröityminen Himss & Health 2.0 -tapahtumaan on avattu. Suunterveyden ammattilaisille on räätälöity edullinen osallistumishinta – mukaan mahtuu 100 ensimmäistä. Ilmoittaudu nyt – muista käyttää alennuskoodia. Katso lisätiedot ja ilmoittautumislinkki

  • HIMSS & Health 2.0 -sivut
Lue myös
Etsitkö näitä?