Post

KoulutusHampaan hakijamäärä kasvoi

23.4.2021Heli Mikkola

Aiempaa useampi haki opiskelemaan hammaslääketiedettä kevään yhteishaussa. Hammaslääketieteen ensisijaiseksi vaihtoehdokseen asettaneiden määrä kasvoi lähes 15 prosenttia, ja joksikin kuudesta mahdollisesta vaihtoehdosta hampaan opinnot asettaneita oli tänä keväänä 22 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Eniten hakijamäärä lisääntyi Turun yliopistossa, sinne halukkaita oli nyt 36 prosenttia viimevuotista enemmän. Hammaslääketieteen laitoksen johtaja, professori Pekka Vallittu arvelee, että alan suosion kasvulle on useita selityksiä.

– Hammaslääketieteen vetovoima liittyy varmastikin alamme arvostukseen yleensä, joka heijastuu tieteenalamme näkymisestä julkisuudessa ja luonnollisesti myös tarpeesta saada suunterveyteen liittyvää hoitoa. Toki nuoret pohtivat opiskelualaansa valitessaan myös työtilannetta, joka alallamme on edelleen hyvä.

Vallittu mainitsee myös perustutkinnon jälkeiset hyvät mahdollisuudet tieteelliseen ja ammatilliseen jatkokoulutukseen erääksi mahdolliseksi alalle motivoivaksi tekijäksi.

Ensisijaisesti hampaalle pyrkiviä oli tänä vuonna 1 242, ja aloituspaikkoja on 184. Tiedekuntien suosio on vaihdellut vuosittain, viime vuonna hakijat painottivat Helsingin yliopistoa ja sekä Turussa että Itä-Suomessa hakijamäärä laski.

51 prosenttia aloituspaikoista täytetään tänä vuonna todistusvalinnalla; valitut saavat tiedon viimeistään 31.5. Valintakoe järjestetään 25.5.

Lue myös
Etsitkö näitä?