Post

KoulutusHammaslääkäripäivät lähempänä kuin koskaan

28.10.2020Annika Nissinen
(Kuva: iStockphoto)
(Kuva: iStockphoto)

Tänä vuonna Hammaslääkäripäivien tutut elementit – luennot, näyttely, avajaiset ja keskustelut – on viety virtuaalialustalle. Vuoden suurtapahtuma on saanut uuden muodon. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Ovi tapahtumaan aukeaa nyt työpöydän tai kotisohvan äärestä klikkaamalla henkilökohtaista, sähköpostiin lähetettävää osallistumislinkkiä. Prekurssit, luentosalit ja näyttely löytyvät samasta paikasta. Luento-ohjelmaa on hieman sovitettu virtuaalimaailmaan, ja luennot pyörivät nyt neljässä rinnakkaissessiossa.

– Tässä ajassa kaikki, mihin pystyy osallistumaan etänä, on plussaa. Oikeastaan aihe ja sisältö ovat tärkeämpiä kuin tapahtuman muoto, toteaa raisiolainen Annika Vuorio, jolta kysyimme kokemuksia Mainio Startti -tapahtumasta ja etäkoulutuksiin osallistumisesta.

Hänelle ja niin ikään Mainio Startti -tapahtumaan osallistuneelle Mikko Juutiselle Muhokselta matkustamiseen käytetyn ajan säästyminen on myös merkityksellistä. Lisäksi Vuorio näkee etäkouluttautumisen ympäristötekona.

Salista toiseen – kuten ennenkin

Virtuaalisille Hammaslääkäripäiville tultaessa päädytään ”aulaan”, jonka kautta voi siirtyä valitsemaansa saliin. Aulassa Apollonian henkilökunta vastaa tapahtumaan liittyviin yleisiin kysymyksiin. Rinnakkaisten luentosalien ja näyttelyn välillä voi liikkua kuten aiemminkin koukkaamalla aulan kautta tai vaihtamalla salia salivideon yläpuolelta valikosta. Kaikki kuulijat myös mahtuvat mukaan suosituimpiinkin sessioihin. Salivideo käynnistyy play-nuolesta, ja salichatissa keskitytään kuhunkin luentosessioon liittyviin kysymyksiin.

– Monelle kysymyksiä voi olla jopa helpompi esittää chatissa kuin tarttua mikrofoniin täydessä luentosalissa, pohtii Vuorio.

Näyttely on tänäkin vuonna osa tapahtumaa, ja näytteilleasettajat löytyvät erilaisilta virtuaaliosastoilta. Näyttely aukeaa virtuaalialustalla jo prekurssipäivänä keskiviikkona 11.11.

– Huomasin Mainiossa Startissa, että näyttelyn tuotteista oli helppo etsiä lisää tietoa, kun oli jo valmiiksi koneella, sanoo Juutinen.

Helppokäyttöisyyteen ja tekniikkaan satsataan

Hammaslääkäripäivien tapahtuma-alustaksi on valittu suomalainen ProspectumLIVE, jota on jo käytetty useammassa isossa tapahtumassa syksyn mittaan. Alusta oli myös käytössä Apollonian Mainio Startti -tapahtumassa syksyn alussa. Yhteistyökumppanina Prospectum on tuttu myös Viestiseinän ja Apollonian tapahtumissa käytetyn mobiilisovelluksen kautta.

Prospectumin toimitusjohtaja Pekka Neuvonen muistuttaa, että virtuaalialusta on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi käyttäjälle.

– Saavu paikalle linkillä, joka on toimitettu sähköpostiisi. Käytä modernia ja päivitettyä selainta. Ongelmatapauksessa päivitä selainikkuna tai kokeile toisella selaimella. Vanhat IE-selaimet ovat ongelmallisia, hän listaa tärkeimmiksi ohjeiksi.

Osallistuminen ei vaadi erityisiä teknisiä taitoja, vaan ainoastaan toimivan verkkoyhteyden katselulaitteelle ja päivitetyn selaimen. Halutessasi voit käydä tutustumassa tapahtuma-alustaan jo ennen h-hetkeä, kun olet saanut osallistumislinkin.

Tekniikasta eli lähetyksestä, kuvauksesta ja äänestä vastaa tapahtuman aikana Messukeskuksen tekniikan henkilökunta. Pienet tekniset kuprut ovat kuitenkin aina mahdollisia, kun tehdään suurta tapahtumaa ja tekijöitä on monia. Yleensä tekniset ongelmat ratkeavat nopeasti, ja chatti on osoittautunut hyväksi informaatiokanavaksi tällaisissa poikkeustilanteissa.

– Teknisten vempainten kanssahan hammaslääkärit tekevät töitä, joten pieniin teknisiin ongelmiin osaa kyllä asennoitua, toteaa Juutinen.

Juutinen vinkkaa kollegoita panostamaan äänen laatuun katselupäässäkin.

– Sillä on paljon merkitystä, miten ääni kuuluu. Hyvät kuulokkeet parantavat kuuntelukokemusta, lisäksi varaisin mukavan tuolin ja rauhallisen tilan.

– Alusta oli toimiva käyttäjän näkökulmasta. Omalla muistilistallani ovat: koneen laturi seinään, yhteys auki ajoissa, kahvikuppi ja kuulokkeet, sanoo Vuorio.

Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan ja ota kaikki irti Hammaslääkäripäivistä!

Lataa mobiilisovellus rinnalle

Tapahtuma-alustan rinnalla toimii jo monista tapahtumista tuttu mobiilisovellus, jossa voit rakentaa suosikkiohjelman, tutustua tapahtuman puhujiin ja katsoa luentomateriaaleja. Mobiilisovelluksen viestien kautta osallistujat tavoitetaan myös nopeasti yhdellä viestillä.
Luentoja ei voi seurata mobiilisovelluksesta. Luento-ohjelman seuraaminen vaatii henkilökohtaisen osallistumislinkin, kun taas mobiilisovelluksen sisältöihin pääset yhteisellä koodilla. Viestiseinän sijaan käytössä on tänä vuonna tapahtuma-alustalla olevat sali- ja näyttelypaikkakohtaiset chatit.
Lataa tapahtuma-appi (Eventos mobile) puhelimeesi sovelluskaupasta ja kirjaudu koodilla 0737.

Lue myös
Etsitkö näitä?