Post

Oma järjestöHammaskollegalla yli 800 käyttäjää

28.2.2020Anu Tilander

Liiton uuden Hammaskollega-jäsenpalvelun on ottanut käyttöönsä jo yli 830 hammaslääkäriä. Päivittäin sitä käyttää noin 150 jäsentä. Konsultaatioita on tehty tähän mennessä lähes 90. Palvelu otettiin käyttöön marraskuussa 2019.

Uusia konsultaatioita lisätään keskimäärin kerran päivässä. Noin puolet kaikista konsultaatioista on ollut hammaslääkärien välisiä ja puolet hammaslääkärien ja lääkärien ristiinkonsultaatioita.

Suosituimmat aiheet hammaslääkärien keskinäisissä konsultaatioissa ovat endodontia, kirurgia ja yleishammaslääketiede. Ristiinkonsultaatioiden yleisimpiä aiheita ovat puolestaan yleishammaslääketiede/yleislääketiede, suun limakalvomuutokset, suu-, hammas- ja leukatraumat sekä infektiot.

Oppimista, tiedon jakamista ja verkostoitumista

Hammaskollegassa voi konsultoida ja käydä ammatillisia keskusteluja sekä tavoittaa eri erikoisalojen osaajat helposti ja tietoturvallisesti yhdestä paikasta.

– Palvelu tarjoaa meille uudenlaisen mahdollisuuden oppimiseen, ammatilliseen kehittymiseen ja verkostoitumiseen. Tiedon avoin ja vastuullinen jakaminen sekä oman ammattitaidon tarjoaminen potilaiden ja kollegojen hyväksi ovat myös keskeinen osa hammaslääkärin etiikkaa. Ne liittyvät oleellisesti myös Hammaslääkäriliiton arvoihin – yhtenäisyyteen, asiantuntijuuteen ja vastuullisuuteen, sanoo liiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa ja kannustaa kollegoita kokeilemaan uutta konsultaatiokanavaa.

Konsultaatiot voi tehdä palvelussa joko anonyymisti tai omalla nimellä. Vastaaminen tapahtuu aina omalla nimellä. Konsultoivan hammaslääkärin ja lääkärin vastuulla on, että potilasta ei voi sisällöstä tunnistaa.

Hammaskollegaa voi käyttää iPhone- ja Android-mobiilisovelluksella sekä verkkoselaimella. Palvelun saavat käyttöönsä kaikki Hammaslääkäriliiton jäsenet, jotka ovat laillistettuja hammaslääkäreitä sekä 5. ja 6. vuosikurssin opiskelijajäsenet. Käyttäjät tunnistetaan Fimnet-kirjautumisen avulla.

Lääkäriliiton jäsenillä vastaava Kollega-palvelu on ollut käytössä vuoden 2019 alusta. Kollegaan on rekisteröitynyt jo lähes 8 700 lääkäriä.

Lue myös
Etsitkö näitä?