Ihmiset

HammaslääkäriliittoHaku päällä hallitukseen

16.6.2022Anu Tilander
pia_helander_vaaka_web
– Jokainen tuo päätöksentekoon ja keskusteluun asioita tuntemastaan toimintaympäristöstä, kertoo liiton puheenjohtaja Pia Helander hallitustyöskentelystä. (Kuva: Juha Korhonen)

Liiton hallitushaku on parhaillaan käynnissä kaikille järjestön toiminnasta kiinnostuneille jäsenille.

– Pääset mukaan vaikuttamaan ja tekemään tärkeää työtä koko ammattikunnan ja alan puolesta. Saat laajan kollegaverkoston sekä paljon ammatillisesti hyödyllistä tietoa. Aktiivinen asenne, oma kiinnostus ja tekemisen ilo riittää, kannustaa liiton puheenjohtaja Pia Helander.

Hallituksessa on tärkeää olla osaamista erilaisista hammaslääkärin työ- ja toimintaympäristöistä.

– Jokainen tuo päätöksentekoon ja keskusteluun asioita tuntemastaan toimintaympäristöstä. Tehtävässä tarvitaan innostusta, keskusteluvalmiutta ja kykyä pohtia asioita eri näkökulmista. Kaikkea ei tarvitse itse osata ja hallita, Helander sanoo.

Jäsenet osallistuvat hallituksen ja valtuuston kokouksiin, toimivat valiokuntien puheenjohtajina ja liiton edustajina eri tilaisuuksissa. Hallitus kokoontuu noin kerran kuussa ja valtuusto kahdesti vuodessa.

Kokousten lisäksi aikaa tulee varata valmistautumiseen ja materiaaleihin tutustumiseen. Oma kiinnostus ja kuulolla pysyminen ammattikuntaa ja suun terveydenhuoltoa koskevissa asioissa on tärkeää.

– Parasta hallituksessa on työskentely asiantuntevassa ja innostuneessa porukassa yhteisten asioiden parissa. Koko ajan oppii uutta ja tapaa uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Tässä pysyy tietoisena ammattikunnan asioista ja terveyspolitiikan käänteistä. Jäsenten erilainen osaaminen ja yhteistyö toimiston kanssa vie tavoitteitamme eteenpäin. Liiton hallitus on näköalapaikka hammaslääkärin työn ja suun terveydenhuollon maailmaan, tiivistää Helander.

Valtuutetun aloite helpottaa hakua

Haku hallitukseen on nyt entistä avoimempaa, koska hakumenettelyä on kehitetty valtuutetun aloitteesta.

Nuori valtuutettu Leo Heinonen teki syysvaltuustossa 2021 aloitteen, jolla halutaan helpottaa uusien toimijoiden mukaantuloa.

– Tarkoituksena on lisätä avoimuutta hallituksen jäsenten valinnassa, parantaa tiedonkulkua hausta ja madaltaa kynnystä osallistua, kertoo valtuuston varapuheenjohtaja Heinonen.

Aloitetta lähdettiin liitossa edistämään vauhdilla. Hallitus perusti työryhmän, joka on kevään aikana valmistellut hallitusvalinnan uudistamista sekä tarvittavia sääntö- ja ohjemuutoksia.

Työryhmään ovat kuuluneet Leo Heinonen ja hallituksen jäsen Tomas Pått sekä liiton varatoiminnanjohtaja Nora Savanheimo ja lakimies Heikki Kuusela.

– On tärkeää, että kaikki jäsenet saavat ajoissa ja tasapuolisesti tiedon, milloin ja miten hallitukseen voi hakea, sanoo Savanheimo.

Haluatko hallitukseen? Toimi näin

Hallituksen jäsenten valintaa valmistelee valtuuston nimeämä vaaleja valmisteleva toimikunta, johon kuuluvat vuonna 2022 Antti Helminen, Pertti Härkönen, Jarkko Kalliala, Sirkku Brander, Pirjo Juusela ja Pauli Varpavaara.

Jos olet kiinnostunut hallituspaikasta, ota yhteyttä Pertti Härköseen (pertti.harkonen@fimnet.fi). Uudet hallituksen jäsenet valitsee valtuusto syyskokouksessa 26.11.2022.

Lue myös
Etsitkö näitä?