Uutiset

KoulutusCED korostaa pätevöitymiskoulutusta

1.1.2023Heli Mikkola

Kahden erilaisen osaamistason hammaslääkäreitä ei voi olla, korostaa Euroopan hammaslääkärijärjestö CED kannanotossaan. Järjestö pitää tärkeänä, että EU:n ulkopuolelta tulevien hammaslääkärien pätevöitymiskoulutuksesta ei jousteta.

Keskustelu pätevöitymisvaatimuksista on vilkastunut EU-maissa sekä työvoimapulan että Ukrainan kollegoiden hankalan tilanteen takia.

CED painottaa ytimekkäässä lausunnossaan, että potilaiden turvallisuutta ja korkeatasoista hammaslääketieteellistä hoitoa ei pidä vaarantaa missään tilanteessa. Vaatimusten höllentämistä ei myöskään ole syytä käyttää keinona hammaslääkäripulan ratkomiseen.

Aihetta käsiteltiin CED:n yleiskokouksessa Brysselissä marraskuussa.

Kyselyjä mahdollisuudesta helpottaa erityisesti Ukrainassa tutkintonsa suorittaneiden hammaslääkärien työnsaannin mahdollisuuksia on tullut myös Hammaslääkäriliittoon. Liittoa CED:n kokouksessa edustanut asiantuntijahammaslääkäri Anna Chainier kertoo, että kollegojen auttamishalua ja huolta on helppo ymmärtää.

– Tilanne on vaikea, mutta tietyistä säännöistä ei voida joustaa.

Ammatinharjoittamisen oikeuden sekä kotimaassa että ulkomailla koulutetuille terveydenhuollon ammattihenkilöille myöntää Suomessa Valvira.

 

Lue myös
Etsitkö näitä?