Post

TyöpaikkaYstävällisiä ajatuksia Inarin kaamoksessa

5.1.2021Outi Hautamäki
jaana_saari_web

Jaana Saaren työnkuva Ivalon terveyskeskushammashoitolassa on monipuolinen. Hän on ollut inarilainen kohta 29 vuoden ajan, ja kaamoskin on tullut tutuksi. Inarissa kaamos alkoi 4.12. ja kestää 36 päivää.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Eletään vuoden pimeintä aikaa. Jos jokin luonnossa pysyy muuttumattomana, niin kaamoksen pimeys. Mutta pienikin määrä lunta antaa valoa ja muistuttaa tulevan kevään kirkkaudesta. Juuri nyt voi kääriytyä kaamoksen siniseen hämärään ja olla armollinen itselleen ja läheisilleen. Vähemmän vaatimuksia, enemmän ystävällisiä ajatuksia.

Kerro yksityiskohta, joka jäi päivästä mieleesi.
Hoidimme pientä koululaista, joka oli yhtä aikaa pelokas ja rohkea. Hän uskalsi kertoa pelkäävänsä, luotti meihin ja antoi hoitaa.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Usein muistellaan menneitä ja nauretaan ratketakseen! Surullinenkin saa olla ja jakaa murheitaan, ja myötätuntoa löytyy. Ja tietysti jaetaan ruokareseptejä ja niiden tuotoksia!

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Aivan erityisen antoisaa on kohdata asiakkaiksi tulevia ihmisiä. Lyhyenkin vastaanottoajan kuluessa ehtii keskustella ja löytää yhteyden. Niistäkin hetkistä oppii, kun yhteisymmärrystä ei synny. Parhaimmillaan työtä voi tehdä rehellisesti omana itsenään, mutta vaikeissa kohtaamisissa ammattirooli auttaa jaksamaan.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Vuosien myötä olen tullut rohkeammaksi sanomaan ääneen, mitä ajattelen. Liian harvoin kuitenkin tulee kiitettyä työkavereita. Hyvät ihmiset ympärillämme eivät ole itsestäänselvyys. 

Hammaslääkäri

  • Jaana Saari
  • terveyskeskushammaslääkäri
  • valmistunut 1991

Työpaikka

  • Ivalon terveyskeskushammashoitola
  • työntekijöitä 11, joista hammaslääkäreitä 4
Lue myös
Etsitkö näitä?