Ihmiset

KoulutusVastaavan hammaslääkärin erityispätevyyden vaatimuksia päivitetty

18.2.2022Anna Chainier

Vastaavan hammaslääkärin erityispätevyys on Hammaslääkäriliiton ensimmäinen ja edelleen suosituin erityispätevyys.

Erityispätevyyden tavoitteena on perehdyttää pätevöityjä suun terveydenhuollon palvelujärjestelmään ja johtamiseen ja antaa valmiuksia myös käytännön esimiestyöhön. Opintokokonaisuuden voi suunnitella oman työn, kiinnostusten ja tarpeiden mukaan, annettujen raamien puitteissa.

Sote-uudistuksen käynnistyttyä ja hyvinvointialueiden valmistelun alettua on erityispätevyyden vaatimuksia päivitetty vastaamaan tulevaisuuden toimintaympäristöä. Päivitys koskee kurssimuotoista koulutusta ja sen eri osa-alueiden laajuutta. Terveydenhuollon hallinnon ja kunnallis- ja valtionhallinnon rinnalle on nostettu hyvinvointialuehallinto. Nämä yhdessä muodostavat kolmen opintopisteen kokonaisuuden, jossa kaikilta kolmelta osa-alueelta tulee olla suorituksia. Kurssimuotoisen koulutuksen kokonaislaajuus on vähintään 12 opintopistettä seuraavasti:

  • terveydenhuollon hallinto, hyvinvointialueiden hallinto, kunnallis- ja valtionhallinto: yhteensä vähintään 3 op, jokaisesta osa-alueesta tulee olla opintoja
  • johtamistaito, vähintään 1,5 op
  • henkilöstöhallinto, vähintään 1,5 op
  • terveystaloustiede ja taloushallinto, vähintään 3 op, molemmista osa-alueista tulee olla opintoja
  • viestintä, vähintään 1,5 op.

Opintonsa ennen vuotta 2022 aloittaneilta hyvinvointialueiden hallintoa ei vaadita. Muut erityispätevyyden vaatimukset pysyvät ennallaan.

Lisätietoja: Asiantuntijahammaslääkäri Anna Chainier anna.chainier@hammaslaakarilitto.fi ja https://www.hammaslaakariliitto.fi/fi/opiskelu-ja-koulutus/erityispatevyydet/vastaava-hammaslaakari

Lue myös
Etsitkö näitä?