Ihmiset

KoulutusUusi erityispätevyys erityistarpeisen henkilön suunhoitoon

28.10.2022Anu Tilander

Erityistarpeisen henkilön suun terveydenhoidon erityispätevyys on hyväksytty Hammaslääkäriliiton uudeksi erityispätevyydeksi. Se antaa valmiudet erityistarpeisten potilaiden hoitoon ja suun terveydenhuollon kehittämiseen. Tavoitteena on ehkäistä ja vähentää suun sairauksia sekä parantaa elämänlaatua.

Erityispätevyys on tarkoitettu erityistarpeisen henkilön suun terveydenhuollosta kiinnostuneille hammaslääketieteen lisensiaattitutkinnon suorittaneille Hammaslääkäriliiton jäsenille.

Erityistarpeisella henkilöllä tarkoitetaan erityisryhmään kuuluvaa, jolla on älyllinen kehitysvamma tai neuropsykiatrinen häiriö (esim. autismikirjo, ADHD, Touretten syndrooma, aivovamma) tai hoitoa merkittävästi hankaloittava psyykkinen sairaus (esim. skitsofrenia) tai tavanomaista hoitoa rajoittava tai apuvälineiden käyttöä edellyttävä fyysinen vamma.

Uusi erityispätevyys sai alkunsa HLL Aija Kalmarin liiton syysvaltuustolle vuonna 2021 tekemästä aloitteesta. Erityispätevyyden hyväksyi liiton hallitus 14.10.2022.

Lisätietoa Hammaslääkäriliiton sivuilta, kohdasta Opiskelu ja koulutus > Erityispätevyydet

Lue myös
Etsitkö näitä?