Uutiset

TyöpaikkaTyöpäivä jatkui myöhäisiltaan jäähallilla

17.6.2022Juha Korhonen
perttileppakoski_web
Pertti Leppäkoski. (Kuva: Satu Pajunen)

Suomen kultajuhliin päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa oli töissä myös hammaslääkäreitä. Tampereen Nokia-Arenalla Pertti Leppäkoski oli huolehtimassa vapaaehtoisena kisojen hammashuollosta. Yksityishammaslääkäri oli samoissa tehtävissä kollegansa Matti Tähtisen kanssa myös MM-kilpailuissa vuosina 2012 ja 2013.


Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?

Aamulla töihin kävellessäni mietin, että on pitkä mutta mielenkiintoinen päivä edessä. Teimme ensin hammashoitajani Satun kanssa normaalin päivän eli kliinistä työtä kello 15.45 asti ja sen jälkeen siirryimme Nokia-Arenalle kello 16.20 alkavaan jääkiekon MM-kisojen alkusarjan peliin. Plandent rakensi jäähallille hoitoyksikön kuvantamislaitteineen ja varustimme sen itse tarvittavilla tarveaineilla, joten meillä oli valmiudet tehdä hieman ensiapuhoitojakin vaativampia toimenpiteitä.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi?
Erään joukkueen pelaaja oli saanut kiekon alaleukaansa. Parran keskeltä löytyi neljän sentin haava, johon hän ei halunnut ompeleita. Tällä kertaa onni oli ollut matkassa – ei leuka- tai hammasmurtumia.

Mistä keskustelitte tauoilla?
Pohdimme, millähän keinoin saataisiin jääkiekkoilijat käyttämään hammassuojuksia. Niin monen nuoren ja miksei vanhemmankin pelurin hammaskalusto saataisiin suojattua niiden avulla.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Aloitimme päivän kello 8.00 ja lopetimme kello 23.00. Vaikkei kliinistä työtä ollutkaan koko ajan, olisi ehkä kannattanut tehdä omalla vastaanotolla hieman lyhyempi päivä.

Mikä antaa virtaa työhösi?
Työn haastavuus ja monipuolisuus, vaativan työn tekeminen käsillä, akateeminen käsityöläisyys.

Pertti Leppäkoski

  • Yksityishammaslääkäri
  • HLL, 1984

Työpaikka

  • Team Dental Oy/Dentrum Tampereella
  • 8 työntekijää, joista 3 hammaslääkäriä
Lue myös
Etsitkö näitä?