Uutiset

TyöpaikkaTyömatkaliikunta virkistää aivoja ja kehoa

27.10.2023Outi Hautamäki
Essi Pellikka. (Kuva: Päivi Niinikangas)

Essi Pellikka työskentelee 1–2 päivää viikossa Keski-Suomessa toimivan Hammassirkku-yrityksen Palokan vastaanotolla ja pääosin päivän viikossa Jyväskylässä Väinönkadulla. Saarijärvelle hän autoilee kahtena päivänä viikossa. Aiemmin hän on työskennellyt terveyskeskuksissa Oulussa, Tikkakoskella ja Palokassa ja lisäksi satunnaisesti yksityisellä Terveystalolla.

Erityisesti Pellikkaa kiinnostaa hammashoitopelkoisten kanssa työskentely ja kalvo-oikominen. Ennaltaehkäisevä työ on myös lähellä sydäntä.

– Kiinnostuksen kohteiden taustalla on potilaan auttaminen, tavalla tai toisella. Hammassirkussa pystyy tarjoamaan hyvin kokonaisvaltaista hoitoa potilaalle, koska kaikkien alojen erikoishammaslääkäreitä on käytettävissä ja konsultoitavissa.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Mietin pyöräillessä aurinkoisessa säässä Väinönkadulle, että miten hyvää virkistystä aivoille ja keholle on päästä liikkumaan työmatka pyörällä. Koska arjen haasteiden vuoksi ei aina kerkeä muutoin liikkumaan, on työmatkaliikunta tärkeää. Liike on lääke.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Hyvin onnistunut pelkopotilaan hoito ja hänen kiitoksensa meille, miten osasimme hoitajan kanssa ottaa hänen erityistarpeensa hammashoidossa huomioon.

Mitä oivalsit?
Tätä en tänään varsinaisesti oivaltanut, mutta muistui tärkeänä asiana mieleen, että on iso onni, kun on kollegoita, joilta voi tarvittaessa pyytää apua. On tärkeää, että ilmapiiri on hyväksyvä ja kannustava.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Kiireisinä päivinä haluaisin minuutteja lisää. Työpäivän pituuden voi onneksi itse säätää pitkälti omien mieltymysten mukaan, mikä on tärkeää työssä jaksamisen kannalta.

Essi Pellikka

  • yksityishammaslääkäri
  • valmistunut 2014

Työpaikka

  • Hammassirkku Oy, Jyväskylä ja Saarijärvi
  • työntekijöitä 79, joista hammaslääkäreitä 29 (yhteensä 8:lla vastaanotolla Keski-Suomessa)
Lue myös
Etsitkö näitä?